• Numără stelele. O poveste din Copenhaga
Vezi statistica

Numără stelele. O poveste din Copenhaga

Lois Lowry

Preţ: 33 lei
Disponibilitate: Indisponibilă
Votează cartea:
O poveste tulburătoare despre iubire, curaj şi altruism, într-o lume stăpânită de frică.

Este anul 1943, iar pentru Annemarie Johansen viaţa în Copenhaga e un amestec de îndatoriri pentru şcoală, de lipsuri şi foamete, totul desfăşurându-se sub privirea atentă a soldaţilor germani aflaţi la fiecare colţ de stradă. 

Curajul pare să-şi mai găsească loc doar în poveştile pe care fetiţa i le spune seara la culcare surorii ei mai mici, Kirsti. 

Aflând de raziile autorităţilor germane pentru ridicarea populaţiei evreieşti, familia Johansen hotărăşte s-o salveze pe Ellen Rosen, cea mai bună prietenă a fiicei lor, dând-o drept propriul lor copil. Dar asta va fi oare de ajuns?


Volumul a primit Medalia Newbery în 1990.

Numără stelele, de Lois Lowry
de Jovi Ene

Suntem în Danemarca anului 1943, o țară ocupată de naziști, care împânziseră străzile cu soldați atenți la tot ceea ce se întâmpla în jur, departe de vâltoarea războiului european, dar totuși întotdeauna pe fază la partizanii scandinavi, la cei care...

citește mai mult

„Numără stelele” de Lois Lowry- Recenzie
de Andrei Cioată

Prietenii sunt acei oameni cărora le poți spune cam orice, fără griji, având siguranța încrederii lor și acces la înțelegerea lor. Cu alte cuvinte, sunt acei oameni care sunt mereu acolo ca să te asculte, fără a te judeca și fără a-ți cere explicații...

citește mai mult

Vă recomandăm şi