CĂRȚI PENTRU COPII
EXPLOREAZĂ!
AUTORI
Contact Blog Promoții Abonează-te
O carte dedicată celor ce nu se dau în vânt după școală:

Marele Nate e amuzant, nu glumă!:

Descoperă date amuzante despre lumea înconjurătoare:

Despre puterea ascunsă a tuturor lucrurilor nevăzute:
O carte care ne provoacă să gândim

Despre dorința de a-i salva pe cei la care ținem cel mai mult

Sumar coș

Total:
Arthuroteca - lecturi cu Adriana Moca. #1 Cartea albă c...:
Vederi din Panama cu Florin Bican #7: Cartea albă cu Ap...:
25% REDUCERE
Pachet F. Bican(Cartea albă cu Apolodor, Tropice tâmpe, Și v-am spus povestea) Pachet F. Bican(Cartea albă cu Apolodor, Tropice tâmpe, Și v-am spus povestea)
Copertă
Video
Copertă
Video

Pachet F. Bican(Cartea albă cu Apolodor, Tropice tâmpe, Și v-am spus povestea)

  • Publicată în
    April 2023

  • Ilustrată

  • Pentru copii

  • Bestseller

  • Recomandată

  • pachet
  • vezi toate detaliile
Te-ar putea interesa și:

Pachet F. Bican(Cartea albă cu Apolodor, Tropice tâmpe, Și v-am spus povestea)

Autor:

 
„Dacă Apolodorul lui Gellu Naum n-ar fi existat, ar fi trebuit inventat. Dar dacă tot există, trebuie reinventat și perpetuat – este singura șansă de a mai salva ghețarii.” - Florin Bican

Pachetul Apoodor cuprinde titlurile:

Cartea albă cu Apolodor sau Apolododecameronul

Un poem plin de culoare, care aruncă o lumină nouă asupra lui Apolodor și asupra lumii pinguinilor care-l întâmpină în Labrador: Apolodictator, Apolodizident, Apolodrama,  Apoloaumădoare, Apolodiva și mulți, mulți alții. Amestec rar de omagiu și satiră, Cartea albă cu Apolodor se citește cu zâmbetul pe buze, cu dor de Gellu Naum și cu bucuria intensă dată de poezia bună. 

„O lume de apolodorieni, apolodorini și apolodorine, de care se ocupă un autor... apolosof! Cu un final de-ți rupe inima de adevărat ce e.” - Simona Popescu

 

Și v-am spus povestea așa

"Basmul acesta pe care Florin Bican îl coase are foarte multe trimiteri în realitate, în imediat. Și aici e paradoxul și, de fapt, clenciul poveștii, pentru că de obicei basmele ne decuplează de la realitate și ne mută pe un tărâm fantastic. Nu și aici. [...] La Florin Bican se vede și se simte dorința de a împleti povești. Citindu-i paginile, îi citești cumva și zâmbetul de pe chip. E prima dată când mi se întâmplă lucrul ăsta în cazul unui scriitor." - Radu Paraschivescu
 

Şi v-am spus povestea aşa aduce laolaltă basme clasice româneşti (cele cu Aleodor ÎmpăratHarap Alb, alături de întreaga cohortă de feţi-frumoşi, cai năzdrăvani, împăraţi şi fete de împăraţi) şi uneşte ingenios poveştile lor într-una mai mare, un basm la superlativ, care păstrează din cele vechi, întregindu-le, firescul, umorul şi vraja povestirii. 
 
Cine iubeşte basmele româneşti le va regăsi aici, „aduse la zi“ printr-o rescriere originală și amuzantă – din care vom afla că toate poveştile faimoase ale literaturii române sunt, de fapt, una singură, şi că drumurile eroilor lor s-au întretăiat adesea în chipuri neaşteptate.
 

„Asta am încercat să fac în Și v-am spus povestea așa – să repar nedreptatea rolului secundar atribuit cailor, aducându-i în prim-plan, punând pe ei lumina reflectoarelor, dându-le microfonul și lăsându-i să spună povestea din perspectiva lor, făcând astfel dezvăluiri asupra episoadelor pe care naraţiunea fixată pe erou tinde să le treacă cu vederea. Alături de cai, am încercat în această carte să aduc în prim-plan și personajul feminin, la rândul său condamnat să fi gureze în planul secund al basmelor. Am încercat, deci, să fiu un justiţiar până la capăt.ˮ (Florin Bican)


 Tropice tâmpe

Este o zi ca oricare alta. Orologiul Big Bang bate alandala, ca un ecou îndepărtat al începutului lumii. Suntem în Anglia, în Marea Britanie, dar numele țării nu contează prea mult – cum să conteze, când hărțile sunt pline de nume de țări, de orașe, de sate, râuri și fluvii, mări și oceane. Unui biet explorator, cum e Stanley, eroul nostru, nu i-a mai rămas nimic de explorat. Poștărița Cristinel, care-i sună la ușă chiar la ora ceaiului, este mai exploratoare ca el: bate tot mapamondul în lung și-n lat, cu telegrame urgente, duse la destinație cu viteza balonului.

Plecat, în sfârșit, din fotoliul de lângă șemineu, cu destinația Kenya și cu speranța de a descoperi locuri necunoscute, Stanley primește o misiune extraordinar de importantă: trebuie să salveze jungla de flagelul betonului. Este o misiune care-l poate transforma în erou, pentru că de salvarea junglei depinde lumea toată: când zici junglă, zici copaci, când zici copaci, zici lemn... iar când zici lemn, zici limbaj – și ce-ar fi guvernarea fără limba de lemn?

Mergând din aproape până-n departe, cum zice-n carte, Stanley își găsește aliați dornici să-l ajute să curme orice rău care macină omenirea. Iar aventurile lui vor schimba fața lumii!

Vezi mai mult
 
Publicată în: April 2023
Ilustrată, Pentru copii, Bestseller, Recomandată
Tip copertă: pachet
 
 
De aceiași autori
 
Imprinturile noastre:
Logo art
Logo paladin
Logo youngart
Logo genius
Logo grafic