Mică enciclopedie a României pentru copii
  • Mică enciclopedie a României pentru copii
Vezi statistica

Mică enciclopedie a României pentru copii

Silviu Neguț, Marius-Cristian Neacșu

Preţ: 29 lei
Disponibilitate: Disponibilă
Votează cartea:
Această carte completează Harta României pentru copii şi nu face altceva decât să transpună în cuvinte superbele imagini. Personalități, Economie, Așezări, Artă, Arhitectură, Natură, Stațiuni, Obiceiuri, Gastronomie.
  • Publicată în septembrie 2017
  • paperback, 368 p, 16.5 x 24 mm
  • ISBN 9786069448588
  • Pentru copii
  • Domenii: Cărţi educative

Această carte completează Harta României pentru copii şi nu face altceva decât să transpună în cuvinte superbele imagini. Au fost adăugate însă şi alte articole care, din motive de spaţiu, nu au încăput pe hartă. Astfel se explică faptul că unele articole nu beneficiază de aceeaşi grafică precum cea iniţială. De la simplă o hartă care să redea superlativele geografice ale României (cel mai marecel mai mic, cel dintâi), la ceea ce a rezultat în final, drumul a fost, în egală măsură, şi lung, şscurt; lung pentru că de la un proiect mic, unic, precis s-a ajuns la unul fără de sfârşit, în care era necesar să încapă toate realităţile româneşti (geografice, istorice, economice, culturale, sportivepopulare, gastronomice etc.) şi, eventual, încă ceva pe deasupra. Drept urmare, am tot făcut liste, la început prea mari, apoi, probabil, mult prea mici. Aşa se explică absenţa unor personalităţi, de care ţara noastră nu a dus lipsă! Conştienţi de acest lucru, am remediat problema, evident doar parţialprin menţionarea şi a altor personalităţi din domeniul respectiv.

Intenţia şi, evident, dorinţa noastră este aceea ca tinerii României, şi nu numai ei, să cunoască şi să înţeleagă că ţara noastră, mică la nivel mondial, ca suprafaţă şi populaţie, mijlocie raportând la continentul nostru, Europa, este, fără false patriotisme, un tărâm binecuvântat de Dumnezeu, de care pot să fie mândri, pentru că au de ce. Articolele din lucrare au fost grupate în cinci secţiuni şi, în cadrul fiecărei secţiuni, au fost dispuse alfabetic elemente legate de:


IPersonalităţi;
II
.Natură, staţiuni turistice, timp liber;
III
. Economie, aşezări;
IV
.Artă si arhitectură;
V
.Obiceiuri,gastronomie.


Ne exprimăm convingerea că mica enciclopedie pe care am întocmit-o, în ciuda slăbiciunilorvine să completeze în mod fericit manualele sau alte genuri de lucrări, în care asemenea fenomene şi personalităţi, atât de interesante şi de atractive, sunt doar menţionate sau tratate disparat. Strădania noastră va fi, sperăm, răsplătită în primul rând de încântarea tuturor copiilor şadolescenţilor care vor găsi în această enciclopedie un camarad instructiv şi, de ce nu, un prieten apropiat. Lor li se poate adăuga orice cititor, de orice vârstă sau profesie, pentru care realităţile României îşi păstrează mereu neştirbite forţa de atracţie, interesul mereu justificat. 

       
Autorii


Vă recomandăm şi