Emil şi cei trei gemeni
  • Emil şi cei trei gemeni

Emil şi cei trei gemeni

Erich Kästner

Preţ: 29 lei
Disponibilitate: Stoc limitat
Votează cartea:
Emil, Profesorul, Pony Hütchen, micul Vineri şi Gustav, prietenii din Emil şi detectivii, se reunesc acum datorită Profesorului, care îi invită în vacanţă la casa lui de la Marea Baltică.

Întâlnirea celor cinci prieteni se dovedeşte a fi mai mult decât o simplă excursie pentru relaxare şi joacă. Peripeţiile prin care vor trece tinerele personaje le vor cere din nou isteţime şi curaj, dovedind o dată în plus valoarea prieteniei adevărate.

 

ERICH KÄSTNER s-a născut pe 23 februarie 1899 la Dresda. A scris poezii, romane, povestiri, dar a devenit celebru în toată lumea mai ales datorită cărţilor sale pentru copii.

Scriitorul s-a născut într-o familie săracă. Tatăl său era şelar, iar mama casnică. Pentru a suplimenta venitul familiei, mama lucra din când în când ca frizeriţă.

Erich Kästner a avut o relaţie foarte apropiată cu mama sa. După plecarea de la Dresda, îi scria acesteia în fi ecare zi. Figura mamei iubitoare şi autoritare se regăseşte, de altfel, în majoritatea scrierilor sale.

După studii de istorie, literatură, filozofie şi teatru pe care le urmează la Leipzig, scriitorul pleacă la Berlin, unde lucrează ca jurnalist.

Erich Kästner a scris numeroase cărţi pentru copii, printre care 35 Mai (1932), Emil şi cei trei gemeni (1933, continuarea romanului Emil şi detectivii) sau Secretul celor două Lotte (1949). 

În 1960, Erich Kästner a primit Premiul Hans Christian Andersen, cea mai înaltă distincţie pentru literatura pentru copii.

Scriitorul s-a stins din viaţă pe 29 iulie 1974, la München.

WALTER TRIER (25 iunie 1890, Praga – 8 iulie 1951, Craigleith, Canada) a fost un ilustrator care a devenit cunoscut mai ales pentru ilustraţiile ce însoţesc textele lui Erich Kästner şi pentru copertele realizate pentru revista britanică Lilliput.

 


Vă recomandăm şi