Arthur la 10 ani

06 noiembrie 2018
Arthur la 10 ani

Au trecut 10 ani de când Editura Arthur a publicat primele cărți pentru copii. Cititorii care au crescut odată cu noi și-ar putea aminti că primele trei titluri apărute au fost: Doctor Ox. Un oraş plutitor, de Jules Verne, Piticuţ, zis şi Cinabru, de E.T.A. Hoffman și Tom Sawyer detectiv. Tom Sawyer în străinătate, de Mark Twain. Între timp, sigla Arthur a apărut pe copertele a peste șase sute de cărți: cărți amuzante, cărți despre aventuri, despre momente importante ale istoriei, despre lumi imaginare și despre lumea din noi.

Din 2008, sigla Arthur a apărut pe copertele a peste șase sute de cărți: cărți amuzante, cărți despre aventuri, despre momente importante ale istoriei, despre lumi imaginare și despre lumea din noi. Dacă primii autori publicați au fost dintre cei clasici - Mark Twain, Lewis Carroll, Michael Ende, Roald Dahl, Selma Lagerlöf, Astrid Lindgren, A.A. Milne, Tove Jansson, Maurice Sendak, Dr. Seuss, treptat, au fost traduși și cei mai cunoscuți autori din zilele noastre, precum: J.K. Rowling, Neil Gaiman, Jeff Kinney, Cornelia Funke, Rick Riordan, Michelle Cuevas, Katherine Applegate și mulți, mulți alții.

 

    

 

Trofeul Arthur, colecția Cărțile mele, concursul și tabăra de creație pentru copii “Locuiește în poveste!”și revista “Ordinul Povestitorilor” sunt proiectele speciale prin care Editura Arthur susține noile generații de scriitori și ilustratori români. Din 2012, autorii debutanți sau deja consacrați se înscriu la concursul anual de manuscrise, sunt premiați cu Trofeul Arthur și publicați. Am scris un articol despre toate premiile adunate în cele 7 ediții aici.

În taberele de creație pentru copii - “Locuiește în poveste!” - organizate anual, câștigătorii concursului participă la atelierele coordonate de scriitorii și artiștii care au adus valoare proiectului: Florin Bican, Ioana Nicolaie, Adina Popescu, Laura Grünberg, Simona Popescu, Ana Rotea, Alex Moldovan, Horia Corcheș, Irina Dobrescu, Mircea Pop. Lucrările rezultate au fost publicate în antologiile: Ce poți face cu două cuvinte, Care-i faza cu cititul? Cui i-e frică de computer? Uite cine vorbește, Cel mai mult și mai mult. Vezi pe canalul nostru de Youtube cum a fost în ultima tabără de creație la Alma Vii. 

 

Un rol important în portofoliul Arthur îl au seriile internaționale care se află în topurile celor mai vândute cărți pentru copii.

Câteva exemple:

Seria Harry Potter, de J.K. Rowling, într-o nouă traducere din engleză de Florin Bican, Tatiana Dragomir, Radu Paraschivescu și Alex Moldovan. Volumul care încheie seria, Harry Potter și Talismanele Morții , apare la Târgul Internațional de Carte Gaudeamus 2018.

Seria Cronicile din Narnia, de C.S. Lewis. Cele 7 volume au fost traduse din engleză de Irina Oprea și Radu Paraschivescu.

Jurnalul unui puștide Jeff Kinney, cartea care a convins milioane de copii că cititul este o bucurie. Din 2010 până în prezent, au fost traduse 13 volume. Cel mai recent, Dezghețul, va fi publicat în curând.

Percy Jackson şi Olimpienii, de Rick Riordan, este seria prin intermediul căreia noile generații de cititori s-au îndrăgostit de mitologia greacă.

Vrem să aflăm părerile cititorilor, așa că am creat o pagină pe site cu un Top 100 al celor mai iubite cărți Arthur. Intră și tu să votezi cartea preferată! Dacă n-o regăsești aici, caută titlul în site și votează direct pe pagina cărții.

 

   

 

©Foto: Kinder Studio

Toate drepturile rezervate © Grupul Editorial ART