caută: Caută

ilustrator: Grace Lin

Grace Lin s­-a născut într­-o familie de imigranţi taiwanezi şi a copilărit la New York. Spre deosebire de surorile ei care au devenit oameni de ştiinţă, Grace s­-a orientat spre o carieră artistică. Chiar dacă în copilărie şi-­a dorit să devină patinatoare – obişnuia să facă desene în care se înfăţişa executând exerciţii complicate –, în timp a înţeles că nu are destul talent pentru asta. Ilustraţiile însă păreau promiţătoare şi, curând, desenul a devenit marea ei pasiune.

După încheierea studiilor la Rhode Island School of Design, Grace şi­-a canalizat întreaga energie spre îndeplinirea noului său vis – acela de a scrie şi de a ilustra cărţi pentru copii.

Prima sa carte, The Ugly Vegetables, a fost publicată în 1999 şi s­-a bucurat de cele mai bune recenzii şi de aprecierea publicului.

Cel mai recent roman al ei, Bătrânul din Lună (Where the Mountain Meets the Moon), a fost declarat în 2010 Newbery Honor Book, fiind inclus în lista de bestselleruri New York Times.

Majoritatea cărţilor lui Grace Lin au ca temă principală cultura asiatico­americană, tânăra scriitoare considerând că numai „cărţile pot anula graniţele, pot face din neobişnuit un fapt cotidian şi pot transforma micile întâmplări de zi cu zi în aventuri spectaculoase“.

alti ilustratori >

1 titlu ilustrat

  Acasă Cărţile Arthur Ilustratori Autori Editura Promoţii Revista presei Blog Contact  
2004-2013. Toate drepturile rezervate.  Hartă site  Abonare RSS  Termeni şi condiţii  Protecţia consumatorilor - ANPC
Editura Arthur Editura Arthur este un imprint al Grupului Editorial Art, care publică literatură pentru copii, dar şi cărţi esenţiale pentru viitorii părinţi.