caută: Caută

Sue Townsend

Sue Townsend (n. 2 aprilie 1946) este o autoare britanică. A scris romane şi piese de teatru, dar este cunoscută în mod special datorită cărţilor cu Adrian Mole. Deşi stilul său îmbină în principal comedia şi critica socială, Townsend are şi scrieri cu teme dramatice.

Însăşi viaţa lui Sue Townsend are accente de roman: a abandonat şcoala la vârsta de cincisprezece ani şi a avut numeroase locuri de muncă, lucrând inclusiv la o fabrică şi ca vânzătoare. S-a căsătorit cu un tinichigiu şi, la vârsta de douăzeci şi doi de ani avea deja trei copii. La treizeci de ani s-a alăturat unui grup de scriitori de la Teatrul Phoenix din Leicester.

Primele două cărţi din seria Adrian Mole au fost receptate de majoritatea cititorilor ca fiind abordări realiste şi umoristice ale vieţii interioare a unui adolescent. De asemenea, aceste cărţi au surprins spiritul britanic al epocii marcate de Margaret Thatcher.

Sue Townsend locuieşte în Leicester, oraş care în 2009 i-a conferit titlul The Honorary Freedom. În acelaşi an suferă un transplant de rinichi, donat de fiul ei Sean. În 2001, în urma diabetului, autoarea a orbit şi a ţesut acest aspect în cărţile ei.

alti autori >

1 titlu publicat

  Acasă Cărţile Arthur Ilustratori Autori Editura Promoţii Revista presei Blog Contact  
2004-2013. Toate drepturile rezervate.  Hartă site  Abonare RSS  Termeni şi condiţii  Protecţia consumatorilor - ANPC
Editura Arthur Editura Arthur este un imprint al Grupului Editorial Art, care publică literatură pentru copii, dar şi cărţi esenţiale pentru viitorii părinţi.