caută: Caută

Adam Gidwitz

Adam Gidwitz s-a născut la 14 februarie 1982, în San Francisco, dar a crescut în Baltimore. A fost un copil rebel, aşa cum el însuşi recunoaşte, fiind adesea chemat în biroul directorului la şcoala despre care spune că nu avea foarte multe reguli, însă el avea oricum grijă să le încalce şi pe acelea. Mai târziu a urmat cursurile de limba şi literatura engleză din cadrul Universităţii Columbia. După ce a oscilat între religie şi filozofie, a ales în cele din urmă literatura engleză pentru că, spune el, cele mai mari adevăruri despre viaţă se ascund în ficţiune. În anul trei de facultate a obţinut o bursă la Oxford, unde, datorită timpului liber din belşug de care putea profita, a luat pentru prima oară în calcul posibilitatea de a deveni scriitor. După terminarea facultăţii a lucrat ca profesor. Acum, Adam Gidwitz este scriitor cu normă întreagă, iar timpul şi-l împarte între scris şi vizite făcute copiilor din şcolile de pe întregul cuprins al Americii.

O poveste grimminală a fost desemnată de majoritatea publicaţiilor de profil drept „Cea mai bună carte pentru copii“ în anul 2010.

Mai multe informaţii despre Adam Gidwitz şi proiectele lui găsiţi aici: http://adamgidwitz.com/

alti autori >

1 titlu publicat

  Acasă Cărţile Arthur Ilustratori Autori Editura Promoţii Revista presei Blog Contact  
2004-2013. Toate drepturile rezervate.  Hartă site  Abonare RSS  Termeni şi condiţii  Protecţia consumatorilor - ANPC
Editura Arthur Editura Arthur este un imprint al Grupului Editorial Art, care publică literatură pentru copii, dar şi cărţi esenţiale pentru viitorii părinţi.