Ordinul Povestitorilor: tema pentru numărul 5!

16 ianuarie 2017

Povestitori… la Ordin!

 

Revista Ordinul Povestitorilor, o publicație editată de Editura Arthur, propune un nou concurs de scriere creativă pentru copii și adolescenți cu vârste între 8 și 15 ani. Cele mai bune texte (și desene) vor fi selectate și publicate în numărul următor al revistei (primăvară 2017). Vrei să faci parte din Ordin? Trimite povestea ta (sau desenul tău, sau amândouă) la adresa de e-mail: ordinulpovestitorilor@gmail.com

Textele trebuie să fie editate în format .doc, .docx sau .rtf, nu trebuie să depășească 8000 de semne, cu tot cu spații, și vă rugăm să scrieți cu diacritice. Vă rugăm, de asemenea, să nu uitați să trimiteți următoare date personale: nume, clasa, școala, localitatea, adresa de domiciliu şi un număr de telefon (ca să ştim unde să vă trimitem revistele dacă sunteţi printre ucenicii publicaţi).

 

Ce vrei să te faci când vei fi mare?

 

Scriitoarea Ioana Nicolaie și-a imaginat o țară fantastică numită Ferbonia, plină de năzăreli colorate, ai cărei locuitori fac parte din niște bresle profesionale și au meserii care mai de care mai trăsnite: viguroșii, rezistenții, pirpirii, dar și instalatorii sau profesorii. Chiar dacă nu trăiți în Ferbonia, vă invităm să vă imaginați la rândul vostru o meserie fabuloasă, dar inexistentă (care poate va fi inventată, în viitor, cine știe?) și să scrieți o scurtă povestire despre prima zi de lucru la noul vostru job. Vom aprecia atât meseriile cele mai originale, cât și modul în care le descrieți, stilul și umorul povestirii. Așteptăm și desene.

 

 

De asemenea, sperăm să ne trimiteți și recenzii ale celor mai recente cărți citite, reportaje și interviuri cu personaje reale sau imaginare, pentru celelalte rubrici ale revistei.

Deadline – 15 februarie.

Vă recomandăm şi