Rezultatele concursului de vară cu booktubăreală!

02 august 2017
Rezultatele concursului de vară cu booktubăreală!

Uau! Concursul de booktubăreală a fost o mare surpriză pentru noi. Nu ne așteptam să avem aproape 100 de înscrieri, iar acest lucru a complicat sarcina juriului. A fost o bucurie să vedem așa de mulți copii și tineri împărtășindu-și părerile despre lectură comunităților de cititori din România. Acest concurs ne-a dovedit că tinerii și copiii sunt cei mai pasionați cititori și, de asemenea, că sunt foarte dornici să povestească despre experiența lecturii. Toți participanții la concursul de booktubăreală merită FELICITĂRI!

 

Înainte de a afișa lista câștigătorilor, vom prezenta criteriile de jurizare care ne-au ghidat în punctarea clipurilor pe care le-am primit de la voi. Cele trei criterii pe care le-am urmărit au fost: 1. Calitatea înregistrării, 2. Conținutul recenziei, 3. Originalitatea.

 

Primul criteriu, Calitatea înregistrării, este esențial atunci când vrei să trimiți un mesaj video. Dacă privitorul nu poate vedea clar, nu aude aproape deloc ce spune cel din imagine, există mult bruiaj și zgomot de fond, atunci mesajul clipului se pierde.

 

Și al doilea criteriu, Conținutul recenziei, este la fel de important. Dacă privitorul nu aude ce spune cel din imagine, atunci nu poate înțelege despre ce e vorba și pierde conținutul recenziei. De asemenea, dacă se discută lucruri ce nu au legătură cu volumul prezentat pe parcursul recenziei conținutul se risipește pentru privitor.

 

Ultimul criteriu, Originalitatea, a fost cel care a departajat participanții. Am căutat clipuri care vin cu ceva nou, cu un montaj trăsnit, o înregistrarea creativă, o scenă neașteptată, o prezentare haioasă. Mulți dintre voi ați trimis clipuri grozave, prezentări serioase sau glumețe și v-ați implicat grozav în prezentările pe care le-ați făcut.

 

În afară de acestea, pe viitor, vom mai adăuga încă un criteriu: Concizie. Am primit clipuri de peste 10 minute, unele poate peste 20 de minute. Considerăm că o recenzie bună nu trebuie să povestească volumul integral și nici să devieze prea tare de la subiectul cărții.

 

Iată numele celor 10 booktubări care vor câștiga 10 cărți la alegere și pe care-i vom invita să prezinte câte un titlu apărut la Editura Arthur:

 

  1. Daria Câmpeanu // Daria Prietenă Cu Cartile
  2. Mihai Adelin Lungu // Cititorul in stele
  3. Alexandra Cherciu
  4. Dariana Maria Muntean // Dariana Citeste
  5. Horia Petrean // Cărți bune
  6. Ioana Istrate // Petit Papillon
  7. Cătălina Chițu, Cosmin Popa // Paradisul Cărților
  8. Teodora Maria Slobozeanu // TEA SCRIE SI CITESTE
  9. Biblioteca lui Răzvan 
  10. Cristina Obreja // Criss in Books' Land

 

Câștigătorii vor fi contactați de editura Arthur pentru a putea intra în posesia premiilor oferite. Felicitări tuturor participanților! Vă așteptăm să vă înscrieți și la concursul pe care îl vom organiza anul viitor. 

Vă recomandăm şi