5 destinaţii pentru o vacanţă fantastică

25 iulie 2016
Încă nu te-ai hotărât unde să pleci în vacanţă? Lasă destinaţiile alea clasice – mare, munte, Praga, Viena etc. - şi ia un bilet spre un tărâm fantastic. Agenţia de turism fantastic Arthur îţi recomandă cinci destinaţii incredibile, unde n-o să faci nici insolaţie, nici febră musculară şi nici vreo intoxicaţie alimentară:
  1. Narnia

Dacă vrei să ajungi în Narnia, n-ai nevoie de viză şi nici de buletin. Seria de cărţi, din care au apărut până acum volumele 1, 2 şi 3, este portalul perfect pentru a te teleporta în lumea magică a Narniei. După ce termini volumul 2, Leul, Vrăjitoarea şi dulapul, să ai grijă după ce scotoceşti prin dulap, s-ar putea să cazi într-o altă lume. Dulapul acela vechi al bunicilor nu-i un loc prea bun pentru v-aţi ascunselea, pentru că mai toţi ştiu ce-au păţit Lucy, Peter, Susan şi Edmund.
doctor-who-brb-narnia
  1. Hogwarts

Evident, şcoala micuţului vrăjitor Harry Potter este unul dintre cele mai atractive locuri pentru turismul fantastic. Se fac tururi organizate cu puşti şi puştoaice care stau în cerc şi invocă vrăjile pe care le învaţă Harry şi compania pentru a putea călători spre lumea asta magică. Nu e nicio vrăjeală la mijloc, doar spune de mai multe ori Accio, Accio, Accio!
Hogwarts_Gif
  1. Ţara Vampirilor

Sigur ştii ţara asta doar că probabil nu-i spui aşa. Dacă s-ar inventa o aplicaţie de realitate augmentată care să filtreze plaiurile mioritice, ecranul ar fi invadat de personajele Adinei Popescu, mai ceva ca în Pokemon GO. Scanezi intersecţia, poc apare Tase, mergi la aeroport, dai peste domnul Ar, te duci undeva la periferie şi te trezeşti cu Greuceanu şi Pipăruş-Petru în cale. Doar pe Pricolici e mai greu să-l găseşti, e un Pokemon de-acela mai rar, cam ca Pikachu.
go-pric-go
  1. Dicţionopolis şi Numeropolis

Nu contează dacă le ai sau nu cu numerele şi literele, Vama fantomă de Norton Juster te va învăţa tot ce trebuie să ştii despre ele. O să pleci în călătorie cu Milo şi o să te împrieteneşti cu câinele-ceas Tock şi cu un domn care-şi zice Farsorul. Vei salva Rima şi Raţiunea, două prinţese exilate într-un castel plutitor. Ia uite mai jos, ai şi o hartă care-ţi arată tot traseul şi teritoriul lumii absurde în care se împotmoleşte Milo.
Harta Vama fantoma
  1. Lummerland şi Mandala

E cazul să pleci şi într-o croazieră, dar nu oricum, într-o locomotivă pe care o cheamă Emma. Traseul e în felul următor: plecaţi din insula Lummerland, care deja e prea aglomerată, traversaţi oceanul şi ajungeţi în Mandala. Acolo e musai să mergeţi în capitala împărăţiei, adică în Ping, unde vă împrieteniţi cu Ping Pong. N-are legătură cu jocul acela cu palete şi mingi de plastic, o să vezi tu. În fine, ca orice împărăţie şi asta are un împărat şi o mare problemă. Fiica lui, Li Si, a fost răpită şi dusă în Oraşul Dragonilor, aşa că veţi avea şi o misiune de îndeplinit. Ce mai, o aventură pe cinste.
Jim, Lukas, Emma
 
Vă recomandăm şi