Lansarea volumelor Jurnalul unui puşti 6. Arest la domiciliu de Jeff Kinney şi Reciclopedia de poveşti cu rimă şi fără tâlc de Florin Bican. Bookfest 2013

30 mai 2013
Joi, 30 mai, începând cu ora 17.00 vor avea loc, la Salonul Internaţional de Carte Bookfest, la standul editurii Arthur, lansările cărţilor Jurnalul unui puşti 6. Arest la domiciliu de Jeff Kinney şi Reciclopedia de poveşti cu rimă şi fără tâlc de Florin Bican, cartea câştigătoare a Trofeului Arthur dedicat literaturii pentru copii şi tineret. Seria Jurnalul unui puşti domină topurile de specialitate ale publicaţiilor din toată lumea, fiind una dintre cele mai îndrăgite realizări editoriale pentru copii, ce îmbină într-un mod prietenos şi amuzant textul, imaginea şi banda desenată. În acest nou volum, prietenii aventurilor lui Greg vor afla în ce încurcătură a mai intrat favoritul lor, căci el este suspectul principal în vandalizarea şcolii. Apoi, când o furtună teribilă loveşte, Greg şi familia sa rămân blocaţi în casă, fără nicio şansă de a scăpa de plictiseala apăsătoare din cămin şi fără posibilitatea de a se aproviziona. Desigur, eroul seriei va face faţă şi acestor provocări în felul său stângaci şi plin de umor. În 2012, Jeff Kinney a câştigat pentru acest volum premiul “Cel mai bun autor” din partea Children’s Book Council.

La ora 18.00 va avea loc lansarea volumului Reciclopedia de poveşti cu rimă şi fără tâlc, de Florin Bican, cu ilustraţii de Matei Branea. Cartea a câştigat Trofeul Arthur dedicat literaturii pentru copii şi tineret, concurs lansat anul trecut de editura Arthur. Reciclopedia de poveşti cu rimă şi fără tâlc reuneşte trei parodii în versuri ale unor texte celebre. Sunt aduse astfel în contemporaneitate, cu efecte de un comic savuros, Povestea lui Harap-Alb, Muma lui Ştefan cel Mare şiRică nu ştia să zică, într-un act de virtuozitate poetică absolut remarcabil. Autorul este de părere că „morala, în vechea ei formă, s-a tocit, nu mai are efect“ şi că „orice tânăr este capabil să vadă ironia din aceste texte“. La eveniment vor participa Florin Bican, Matei Martin, Matei Branea şi Alexandrina Hristov.
Vă recomandăm şi