Surpriză de Moș Nicolae: Jeff Kinney vine în România!

26 noiembrie 2015

Veste fantastică pentru fanii lui Greg Heffley și ai seriei Jurnalul unui puști: Jeff Kinney vine la București între 5-7 decembrie!


După ce am văzut în direct, în aprilie, lansarea oficială a copertei celui de-al zecelea volum al seriei, vom avea în sfârșit ocazia să-l întâlnim pe viu pe Jeff Kinney. Simpaticul autor al celei mai de succes serii de cărți pentru copii a ultimilor ani va răspunde întrebărilor, va acorda autografe și va sta la dispoziția puștilor și puștoaicelor care îndrăgesc și cunosc aproape pe de rost toate aventurile prin care trece Greg în cele 10 volume apărute până acum.

Întâlnirea dintre publicul tânăr cititor din România și Jeff Kinney va avea loc pe 6 decembrie, fix de Moș Nicolae.

Evenimentul va începe de la ora 10:00, la Biblioteca Națională a României din București, iar accesul în holul principal se face începând cu ora 9:30.

Intrarea este liberă!

În aceeași zi, începând de la ora 12:00, Biblioteca Națională a României București a pregătit o serie de evenimente conexe în jurul seriei Jurnalul unui puști, la sala pentru copii și tineret și la American Corner.
Copiii vor putea descoperi secretele scrierii unui jurnal, se vor delecta cu benzi desenate și vor afla mai multe lucruri despre istoria acestora.
Dacă dorești să participi la eveniment, scrie-ne un mail de confirmare pe adresa jup10@editura-art.ro.

Așa că nu uitați că în luna oficială a cadourilor puteți avea parte de una dintre cele mai frumoase surprize: să-l cunoașteți în carne și oase pe autorul seriei voastre de cărți preferate!!!

Jeff Kinney (n. 1971), designer american de jocuri online şi autor al hipercelebrei serii de romane în benzi desenate pentru copii The Diary of a Wimpy Kid, şi-a început cariera de ilustrator încă din liceu. Personajul Greg Heffley, în jurul căruia este construită întreaga acţiune din Jurnalul unui puşti, a fost creat în 1998, versiunea iniţială a textului, postată online pe Funbrain.com atrăgând, din 2006 până acum, peste 80 de milioane de vizitatori, zilnic aproximativ 70.000 de copii accesându-i benzile desenate.
Publicată în 2007, seria de romane în benzi desenate care îl au ca protagonist pe Greg a ajuns în scurt timp bestsellerul numărul 1 în Lista The New York Times dedicată literaturii pentru copii, cărţile vânzându-se în zeci de milioane de exemplare. De curând peripeţiile din Jurnalul unui puşti au fost transpuse într-un lungmetraj pentru copii, The Diary of the Wimpy Kid.
În 2009, Jeff Kinney a figurat pe lista Celor mai influenţi 100 de oameni a revistei Time.
În 2015 Jeff Kinney începe un turneu internațional de promovare a volumului 10 al seriei - Ca pe vremuri - ce include 15 orașe de pe cinci continente.
Vă recomandăm şi