Concursul de creaţie Locuieşte în poveste - ediţia a doua

26 martie 2013

Locuieşte în poveste! – ediţia a II-a

Cel mai mare concurs pentru copii:


  1. Scriere creativă
  2. Ilustraţie
Cel mai mare premiu: 25 de copii vor fi publicaţi la Editura ARTHUR!
Ţi-a plăcut volumul Care-i faza cu cititulAtunci poţi participa la concurs pentru a fi chiar tu unul dintre tinerii autori sau ilustratori care vor fi publicaţi în antologia Care-i faza cu cititul? Juniorii (apariţie: toamna 2013).
Ce trebuie să faci pentru a participa? 
Nu e deloc complicat! Cumpără orice volum apărut în colecţia „Cărţile mele” (Care-i faza cu cititul?, Ce poţi face cu două cuvinte sau Ce poţi face cu două cuvinte. Juniorii), scanează bonul şi trimite-ni-l pe adresa concurs@editura-art.ro sau la C.P. 22, O.P. 84, sector 6, Bucureşti, în perioada 1 aprilie – 6 mai şi eşti automat înscris în concurs.
Te poţi înscrie fie la secţiunea de scriere creativă, fie la cea de ilustraţie, fie la ambele secţiuni.
Condiţii de participare:
- pentru a participa la concurs trebuie să ai între 9 şi 16 ani
Regulament concurs: 
Etape:
1. Înscrierea1 aprilie – 6 mai 2013
Trimite-ne pe mail, la adresa concurs@editura-art.ro, sau prin poştă, la adresa C.P. 22, O.P. 84sector 6, Bucureşti, bonul scanat care să dovedească că ai achiziţionat un volum apărut în colecţia „Cărţile mele” şi vei fi automat înscris în concurs.
2. Concurs: data limită pentru trimiterea textelor şi a ilustraţiilor – 6 mai 2013
Secţiunea de scriere creativă:
Scrie, după modelul textelor din volumul Care-i faza cu cititul?, un text de maximum cinci pagini despre prima carte citită/imaginată/primită/etcTextele trebuie să fie creaţii originale! Trimite textul tău pe mail, la adresa concurs@editura-art.ro, pentru a participa la concurs. Juriul va alege, dintre lucrările primite, cele mai interesante şi autentice 20 de texte.
Secţiunea de ilustraţie:
Fă o ilustraţie pornind de la o poveste dintr-una din cărţile tale preferate, scaneaz-o şi trimite-o pe mail, la adresa concurs@editura-art.ro, pentru a putea participa la secţiunea de ilustraţie. Poţi trimite maximum 4 ilustraţii. Juriul va alege, din lucrările primite, cele mai interesante şi autentice 5 ilustraţii.
3. Anunţarea câştigătorilor: 1 iunie 2012
Juriul va anunţa, pe 1 iunie, care sunt cei 20 de câştigători ai secţiunii de scriere creativă şi cei 5 câştigători ai secţiunii de ilustraţie.
4. Marea finalătabără de creaţie, iunie 2013
În prima jumătate a vacanţei de vară, cei 25 de finalişti vor participa la o tabără de creaţiealături de autorii volumului Care-i faza cu cititul? – Secţiunea Senior. Sub îndrumarea acestora, finaliştii vor redacta textele finale şi vor definitiva ilustraţiile care vor apărea în volumul Care-i faza cu cititul? Juniorii.
Prima ediţie a concursului Locuieşte în poveste s-a finalizat cu tipărirea antologiei Ce poţi face cu două cuvinte. Juniorii, în care semnează 21 de mici scriitori şi 10 mici ilustratori. Cartea a fost lansată în luna noiembrie a anului 2012, la Târgul de carte Gaudeamus, în prezenţa scriitorilor şi ilustratorilor juniori.
Vă recomandăm şi