Echipa Țării Minunilor

11 iulie 2014

Suntem în ultimele zile ale Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia și am cam rămas datori cu un prim 11 al scriitorilor de cărți pentru copii. Internaționala Țării Minunilor are în componență autori de origini diferite; de la ruși, precum Pușkin și Tolstoi, la danezul Andersen sau la cuplul german de tehnicieni Jacob și Wilhelm Grimm. Am încercat să alătur 11 dintre autorii mei preferați pentru a forma poate cea mai creativă echipă de fotbal imaginată vreodată. Desigur, puteți să mă contraziceți creând și voi o echipă cu autorii voștri favoriți pe site-ul footyformation.com.

Echipa mea arată așa:
Jucători: Mark TwainMichael EndeRoald Dahl, Lev Tolstoi, J.K. Rowling, Hans Christian Andersen, Gellu NaumLewis Carroll, Antoine de Saint-ExuperyNeil Gaiman, Aleksandr Pușkin
Antrenori: Frații Grimm

În poartă, mă bazez pe experiența lui Mark Twain și pe faptul că este în stare să pună mai mulți jucători la lucru în fața buturilor, în timp ce le dă indicații de pe margine. În defensivă, un alt atlet literar cu experiență, Lev Tolstoi, cunoaște relațiile de joc dintre personaje, îl mai avem și pe Roald Dahl, perfect pentru rolul de fundaș central pentru că poate respinge orice convenție, și mai are și o statură pe măsură - 1,96 m. Pe benzile liniei de patru fundași îi avem pe Michael Ende și pe J.K. Rowling, scriitori care pot parcurge cu rapiditate distanțele dintre lumi, urcând din apărare în atac cu o viteză amețitoare. La mijlocul terenului avem poate cea mai fantezistă linie de trei autori din întreaga istorie a Campionatelor Mondiale: Gellu Naum - o infuzie de ritm ce poate închega acțiunile semnate de Lewis Carroll sau de Hans Christian Andersen, cei doi coordonatori de joc ai formației din Țara Minunilor.

Cele trei vârfuri, cu Saint-Exupery în centru, Neil Gaiman și Al. Pușkin în benzi, pot depăși orice defensivă a Realului și pot trimite orice portar al gândurilor răzlețe în plasa de păianjen a fantasticului.

Antrenorii internaționalei Țării Minunilor, Jacob și Wilhelm Grimm, și-au câștigat renumele de tehnicieni ai basmului acum multă vreme. Ei au cules povești de prin toate colțurile Germaniei pe care le-au transcris pe câmpul de joc și au aplicat diferite strategii pentru a descătușa rolul personajelor în teren.

H. C. Andersen, coordonatorul de joc la Țării Minunilor

Basmagiul Al. Pușkin, atacantul internaționalei Țara Minunilor

Gellu Naum fredonează imnul Jabberwacky

 

Drapelul Țării Minunilor

Aștept să scrieți și voi care este echipa formată din autorii voștri preferați.

 
Vă recomandăm şi