Au fost aleşi câştigătorii concursului Trofeul Arthur pentru literatură pentru copii şi tineret!

02 decembrie 2012
Trofeul Arthur, cel mai important concurs de creaţie pentru literatură pentru copii şi tineret din România, şi-a desemnat câştigătorii. Le mulţumim tuturor celor şaptezeci şi nouă de autori care ne-au trimis texte nepublicate încă, cât şi membrilor juriului, a căror expertiză a fost realmente necesară în vederea departajării textelor deosebit de bune.
După cum vă amintiţi, Trofeul Arthur şi-a propus să premieze cele mai bune manuscrise de proză scurtă, de poezie şi cel mai bun roman. Pe lângă aceste secţiuni, câştigătorul Trofeului Arthur, indiferent de secţiunea la care participă, urmează să fie publicat la Editura Arthur, parte a Grupului Editorial Art.
Editura Arthur are plăcerea de a vă anunţa numele câştigătorilor în funcţie de secţiuni:
1. Secţiunea Poezie: Călin-Andrei MihăilescuPoezoo. Ce fac animalele când le faci;
2. Secţiunea Proză scurtă: Laura GrünbergSă creştem mici;
3. Secţiunea Roman: Daniela KluzCele trei aventuri ale lui Alfie, şiMaria Ancuţa MilchişClub de vacanţă;
4. Marele Premiu: Florin BicanReciclopedia de poveşti cu rimă şi fără tâlc.
Câştigătorii concursului au fost anunţaţi în cadrul unui eveniment care a avut loc miercuri, 21 noiembrie 2012, la Târgul de Carte Gaudeamus Bucureşti, în prezenţa membrilor juriului (Florentina Sâmihăian, Mircea Vasilescu, Simona Popescu, Elisabeta Lasconi şi Roxana Jeler) şi a autorilor (cu excepţia lui Călin-Andrei Mihăilescu şi a lui Florin Bican, care nu se aflau în ţară). La secţiunea Roman, juriul a desemnat două manuscrise câştigătoare, ambele fiind la fel de bune.
Le mulţumim tuturor participanţilor la concurs care ne-au trimis manuscrise, chiar dacă nu toţi au putut fi premiaţi. De asemenea, vă invităm să participaţi la cea de-a doua ediţie a concursului Trofeul Arthur trimiţând, până la 1 iulie 2013, textele dumneavoastră la adresaconcurs@editura-art.ro. Regulamentul complet poate fi găsit aici.
Trofeul Arthur
Vă recomandăm şi