Concursul de creaţie Locuieşte în poveste – ediţia a treia

02 aprilie 2014

cooltext1504726374

Cel mai mare concurs pentru copii:

Scriere creativă
Ilustraţie
Cel mai mare premiu: 25 de copii vor fi publicaţi la Editura ARTHUR!
Ţi-a plăcut volumul Cui i-e frică de computer? Atunci poţi participa la concurs pentru a fi chiar tu unul dintre tinerii autori sau ilustratori care vor fi publicaţi în antologia Cui i-e frică de computer? Juniorii (apariţie: toamna 2014).
Ce trebuie să faci pentru a participa? 
Nu e deloc complicat! Trimite-ne datele tale şi lucrarea – desenul şi/ sau textul -  pe adresa concurs@editura-art.ro sau trimite lucrarea, împreună cu datele tale de contact, la C.P. 22, O.P. 84, sector 6, Bucureşti, în perioada 1 aprilie – 6 mai şi eşti automat înscris în concurs.
Te poţi înscrie fie la secţiunea de scriere creativă, fie la cea de ilustraţie, fie la ambele secţiuni.
Condiţii de participare:
- pentru a participa la concurs trebuie să ai între 9 şi 16 ani
Regulament concurs: 
Etape:
1. Înscrierea: 1 aprilie – 6 mai 2014
Trimite-ne pe mail, la adresa concurs@editura-art.ro, sau prin poştă, la adresa C.P. 22, O.P. 84, sector 6, Bucureşti, textul şi/ sau ilustraţiile tale, împreună cu datele tale de contact.
2. Concurs: data limită pentru trimiterea textelor şi a ilustraţiilor – 6 mai 2014
Secţiunea de scriere creativă
Scrie, după modelul textelor din volumul Cui i-e frică de computer?, un text de maximum cinci pagini despre relația ta cu tehnologia – pot fi și povești science-fiction sau fantastice despre roboței, extraterești, gadgeturi, implanturi neuronale și Feți-Frumoși călare pe cai cibernetici etc. Textele trebuie să fie creaţii originale! Trimite textul tău pe e-mail, la adresa concurs@editura-art.ro, pentru a participa la concurs. Juriul va alege cele mai interesante şi autentice 20 de texte.
Secţiunea de ilustraţie
Fă o ilustraţie pornind de la o poveste imaginată despre unul dintre aparatele din jurul tău. De pildă, un frigider care e programat să facă glume proaste, o bicicletă cu reacție care îi aparține lui E.T. etc. , scaneaz-o şi trimite-o pe e-mail, la adresa concurs@editura-art.ro, pentru a putea participa la secţiunea de ilustraţie. Poţi trimite maximum 4 ilustraţii. Juriul va alege cele mai interesante şi autentice 5 ilustraţii.
3. Anunţarea câştigătorilor: 1 iunie 2014
Juriul va anunţa, pe 1 iunie, care sunt cei 20 de câştigători ai secţiunii de scriere creativă şi cei 5 câştigători ai secţiunii de ilustraţie.
4. Marea finală: tabără de creaţie, iunie 2014
În prima jumătate a vacanţei de vară, cei 25 de finalişti vor participa la o tabără de creaţie, alături câțiva dintre autorii volumului Cui i-e frică de computer? Secţiunea Senior. Sub îndrumarea acestora, finaliştii vor redacta textele finale şi vor definitiva ilustraţiile care vor apărea în volumul Cui i-e frică de computer? Juniorii.
Prima ediţie a concursului Locuieşte în poveste s-a finalizat cu tipărirea antologiei Ce poţi face cu două cuvinte. Juniorii, în care semnează 21 de mici scriitori şi 10 mici ilustratori. Cartea a fost lansată în luna noiembrie a anului 2012, la Târgul de carte Gaudeamus, în prezenţa scriitorilor şi ilustratorilor juniori. De asemenea, volumul Ce poți face cu două cuvinte. Juniorii a fost desemnat Cea mai bună carte pentru copii și tineret la Gala Bun de Tipar 2013.
În anul 2013 a fost lansat și volumul Care-i faza cu cititul. Juniorii, semnat de 20 de tineri autori și ilustrat de alți 5 foarte talentați desenatori. Antologia Care-i faza cu cititul. Juniorii este înscrisă la ediția din acesta an a Galei Industriei de Carte din România Bun de Tipar.
Mult succes tuturor participanților la această nouă ediție a concursului Locuiește în poveste!

Toate drepturile rezervate © Grupul Editorial ART