Locuiește în poveste! Ediția a VII-a

18 iunie 2018

Cel mai mare concurs pentru copii: Locuiește în poveste! - Ediția a VII-a

Scriere creativă și ilustraţie

Editura Arthur dă startul unui nou concurs de creație pentru copii! 25 de tineri scriitori sau ilustratori vor avea șansa de a-și vedea lucrările publicate în următorul volum al seriei Cărțile mele, intitulat Lumea-n gamă marţiană.

Pentru următorul volum, vă propunem să scrieți o narațiune, o poezie, o scenetă sau un jurnal cu tema Lumea-n gamă marțiană

De la ilustratori așteptăm un desen pe aceeași temă.

 

Suntem atât de obișnuiți să trăim în spațiul repetabil al propriilor noastre experiențe, încât tot ce pare să se petreacă în afara lui capătă dimensiuni extraterestre. Dacă ați ajunge pe o altă planetă – populată de alte ființe – viața cotidiană de acolo vi s-ar părea fără îndoială fantastică, oricât de banală ar fi ea pentru locuitorii acelei planete.

Încercați acum să vă imaginați că sunteți unul dintre acei locuitori și că ați ajuns pe Terra, unde aveți ocazia să-i observați pe pământeni făcând lucruri care pentru voi par extraordinare – mergând pe bicicletă, cântând la un instrument, mâncând o înghețată… Sunteți liberi să vă imaginați orice alte activități!

Descrieți ce observați ca și cum ați vedea acel lucru pentru prima oară și nu ați ști cum se numește. Imaginați-vă ce s-ar întâmpla, de pildă, dacă interacționați cu niște pământeni care refuză să accepte existența extratereștrilor.

Vă dorim multă inspiraţie şi aşteptăm nerăbdători textele şi ilustraţiile voastre!

 

 

Ce trebuie să faci pentru a participa? 

Nu e deloc complicat! Trimite-ne datele tale (nume, clasă, școală, localitate, județ) şi lucrarea – desenul şi/ sau textul –,  în perioada 15 iunie – 15 iulie, pe adresa de e-mail concurs@editura-art.ro şi eşti automat înscris în concurs. În momentul confirmării datelor tale prin e-mail, te invităm să consulți pe site-ul nostru toate informațiile referitoare la protecția datelor personale. https://www.editura-arthur.ro/protectia-datelor

Te poţi înscrie fie la secţiunea de scriere creativă, fie la cea de ilustraţie, fie la ambele secţiuni.

 

Condiţii de participare

–   Pentru a participa la concurs trebuie să ai între 9 şi 16 ani.

  • Copiii care au participat la trei ediții ale taberei de creație Locuiește în poveste! nu vor mai putea aplica la ediția din 2018 a concursului.

 

REGULAMENTUL CONCURSULUI

Etape

I. Înscrierea: 15 iunie – 15 iulie 2018

Trimite-ne pe mail, la adresa concurs@editura-art.ro, textul şi/sau ilustraţiile tale, împreună cu datele tale de contact.

Data limită pentru trimiterea textelor şi a ilustraţiilor – 15 iulie 2018.

Secţiunea de scriere creativă

Scrie un text de maximum cinci pagini - o narațiune, o poezie, un dialog sau un jurnal cu tema Lumea-n gamă marțiană. Pentru înscriere, trimite textul tău într-un document Word (.doc/.docx, font Times New Roman), pe e-mail la adresa concurs@editura-art.ro.

Juriul format din redactorii și scriitorii implicați în publicarea seriei Cărțile mele,  va alege cele mai interesante şi autentice 20 de texte.

Criterii de jurizare - texte

Pentru fiecare dintre cele trei criterii de mai jos, membrii juriului pot acorda maximum 3 steluţe, astfel: 1 steluţă pentru slaba îndeplinire a criteriului, 2 steluţe pentru îndeplinire medie sau parţială a criteriului, 3 steluţe pentru îndeplinirea excelentă a criteriului.

  1. Text atractiv, de interes pentru cititorii cu vârste cuprinse între 6-16 ani
  2. Calitatea scriiturii (coerenţă, claritate, corectitudine)
  3. Originalitate

Secţiunea de ilustraţie

Fă o ilustraţie pornind de la tema Lumea-n gamă marţiană. Scaneaz-o şi trimite-o pe e-mail, la adresa concurs@editura-art.ro, pentru a putea participa la secţiunea de ilustraţie. Poţi trimite maximum 4 ilustraţii. Juriul va alege 5 ilustratori care vor propune cele mai interesante şi autentice lucrări trimise la concurs.

Criterii de jurizare – ilustrații

Pentru fiecare dintre cele trei criterii de mai jos, membrii juriului pot acorda maximum 3 steluţe, astfel: 1 steluţă pentru slaba îndeplinire a criteriului, 2 steluţe pentru îndeplinire medie sau parţială a criteriului, 3 steluţe pentru îndeplinirea excelentă a criteriului.

  1. Ilustrație atractivă, de interes pentru copiii cu vârste cuprinse între 6-16 ani
  2. Claritatea, realizarea tehnică a ilustrațiilor
  3. Originalitate

II. Anunţarea câştigătorilor: 30 iulie 2018

Juriul va anunţa, pe 30 iulie, care sunt cei 20 de câştigători ai secţiunii de scriere creativă şi cei 5 câştigători ai secţiunii de ilustraţie.

III. Marea finală: tabără de creaţie (în ultima săptămână din august 2018) 

Cei 25 de finalişti vor participa la o tabără de creaţie, alături de câțiva dintre autorii volumelor din seria Cărțile mele – Secţiunea Seniori. Sub îndrumarea acestora, finaliştii vor redacta textele finale şi vor definitiva ilustraţiile care vor apărea în volumul Lumea-n gamă marţiană. Juniorii.

                                                                                           ******

Prima ediţie a concursului Locuieşte în poveste s-a finalizat cu tipărirea antologiei Ce poţi face cu două cuvinte. Juniorii, în care semnează 21 de mici scriitori şi 10 mici ilustratori. Cartea a fost lansată în luna noiembrie a anului 2012, la Târgul de carte Gaudeamus, în prezenţa scriitorilor şi ilustratorilor juniori. De asemenea, volumul Ce poți face cu două cuvinte. Juniorii a fost desemnat Cea mai bună carte pentru copii și tineret la Gala Bun de Tipar 2013.

În anul 2013 a fost lansat și volumul Care-i faza cu cititul? Junioriisemnat de 20 de tineri autori și ilustrat de alți 5 foarte talentați desenatori. În toamna lui 2014, la standul editurii Arthur de la Târgul de carte Gaudeamus, a fost lansată antologia Cui i-e frică de computer? Juniorii. Volumul Uite cine vorbește. Juniorii a fost lansat la ediţia din 2015 a târgului de carte Gaudeamus, iar Cel mai mult şi mai mult… Juniorii a apărut la Gaudeamus 2017.

Mult succes tuturor participanților la cea de-a șaptea ediție a concursului Locuiește în poveste!

Vă recomandăm şi