Pamela S. Turner a copilărit în Riverside, California, SUA. Încă de mică și-a dorit să scrie cărți pentru copii și și-a petrecut multe nopți citind la lumina lanternei, sub plapumă. A studiat științe sociale la Universitatea din California și a făcut un masterat în sănătate publică la aceeași facultate. Împreună cu familia ei a locuit de-a lungul timpului în Kenya, Africa de Sud, Filipine și Japonia.

Prima ei carte pentru copii, Hachiko, a apărut în 2009. De atunci s-a dedicat cu totul scrisului și a publicat mai multe cărți de popularizare a științei pentru cei mici: Life on Earth – and Beyond: An Astrobiologist’s Quest, The Frog Scientist, Project Seahorse și altele. În 2016 a publicat Samurai Rising (Samurai: Război și onoare în Japonia medievală), o poveste fascinantă, bazată pe viața celui mai cunoscut samurai din toate timpurile, Minamoto Yoshitsune.

În prezent, Pamela S. Turner locuiește cu soțul și cu cei trei copii în Oakland, California, și când nu scrie face voluntariat la un spital de reabilitare a animalelor sălbatice și practică kendo.

Vă recomandăm şi