Grace Lin s­-a născut într­-o familie de imigranţi taiwanezi şi a copilărit la New York. Spre deosebire de surorile ei care au devenit oameni de ştiinţă, Grace s­-a orientat spre o carieră artistică. Chiar dacă în copilărie şi-­a dorit să devină patinatoare – obişnuia să facă desene în care se înfăţişa executând exerciţii complicate –, în timp a înţeles că nu are destul talent pentru asta. Ilustraţiile însă păreau promiţătoare şi, curând, desenul a devenit marea ei pasiune.

După încheierea studiilor la Rhode Island School of Design, Grace şi­-a canalizat întreaga energie spre îndeplinirea noului său vis – acela de a scrie şi de a ilustra cărţi pentru copii.

Prima sa carte, The Ugly Vegetables, a fost publicată în 1999 şi s­-a bucurat de cele mai bune recenzii şi de aprecierea publicului.

Cel mai recent roman al ei, Bătrânul din Lună (Where the Mountain Meets the Moon), a fost declarat în 2010 Newbery Honor Book, fiind inclus în lista de bestselleruri New York Times.

Majoritatea cărţilor lui Grace Lin au ca temă principală cultura asiatico­americană, tânăra scriitoare considerând că numai „cărţile pot anula graniţele, pot face din neobişnuit un fapt cotidian şi pot transforma micile întâmplări de zi cu zi în aventuri spectaculoase“.

Vă recomandăm şi