WILLIAM JOYCE - ODISEEA LUI OLLIE

de Mădălina Kruppa acum 3 luni

A fost odată ca niciodată un tărâm magic... un tărâm al jucăriilor, populat nu doar de cei mai fideli tovarăși ai copiilor, ci și de Zozo, regele-clovn, cel mai temut din tot regatul și de armata lui de Pociți. Singurul lor scop pe lume era să răpească toate jucăriile preferate astfel încât acestea să se piardă pentru totdeauna și să uite de copiii lor. 

Pentru Billy, un copil special încă de la naștere, Ollie reprezintă un mic univers și chiar mai mult. Ollie e un fel de urs cu urechi de iepure, făcut de mama lui Billy în vremuri în care speranța era tot ceea ce o ținea în viață. Ollie e cel mai bun prieten al lui Billy, confidentul și tovarășul lui de nădejde, iar răpirea lui trezește în Billy un curaj de care nu bănuia că în stare. Dragostea pentru Ollie îl îndeamnă să plece în căutarea lui și să înfrunte pericole de neimaginat, pentru ca cel mai bun prieten al său din lumea întreagă să revină acasă în siguranță. 

Odiseea lui Ollie e povestea unei prietenii speciale, mereu actuală - dintre un copil și jucăria lui preferată. Orice adult nostalgic se va regăsi în povestea lui Billy, amintindu-și de momentele cele mai frumoase din viața lui, de secretele împărtășite unui obiect (doar teoretic, căci jucăriile au și ele inimă, așa cum veți putea deduce din această carte), de momentele de taină și clipele dinainte de culcare, de siguranța care îi umplea sufletul știind că cel mai bun prieten se află alături și nu pleacă niciunde. 

 

Citește continuarea recenziei pe Cititoriferoce.ro.

Vă recomandăm şi