caută: Caută

Philip Pullman

Philip Pullman s-a născut în 1946 în orășelul britanic Norwich. Tatăl său a fost pilot în Aviația Regală, așa că Pullman a călătorit mult în copilărie, în toate colțurile lumii (din Africa până-n Asia), lucru care avea să-i influențeze scrierile, mai ales trilogia Materiile întunecate. Este absolvent al universității Oxford, după care va lucra un timp ca profesor de gimnaziu în același oraș, scriind piese de teatru pentru elevii săi.

Celebru încă dinainte să publice Materiile întunecate, această trilogie îi va aduce o faimă neașteptată. Astăzi este unul dintre cei mai cunoscuți autori de ficțiune pentru copii, revista Time incluzându-l pe o listă a celor mai mari cincizeci de scriitori britanici de după 1945. E, de asemenea, singurul autor de literatură pentru copii care a primit prestigiosul premiu Whitbread. Cărțile sale sunt traduse în zeci de limbi, pe toate cele cinci continente, iar Materiile întunecate apare mereu alături de Harry Potter și Stăpânul inelelor pe listele de cărți celebre ale genului.

alti autori >

3 titluri publicate

  Acasă Cărţile Arthur Ilustratori Autori Editura Promoţii Revista presei Blog Contact  
2004-2013. Toate drepturile rezervate.  Hartă site  Abonare RSS  Termeni şi condiţii  Protecţia consumatorilor - ANPC
Editura Arthur Editura Arthur este un imprint al Grupului Editorial Art, care publică literatură pentru copii, dar şi cărţi esenţiale pentru viitorii părinţi.