caută: Caută

C.S. Lewis

Clive Staples Lewis s-a născut în data de 29 noiembrie 1898, în Belfast, Irlanda. Pe când era încă foarte mic, Clive îşi spunea Jack, iar pentru familie a rămas cu acest nume şi în anii următori. În copilărie era foarte apropiat de fratele lui mai mare, Warren, şi cei doi petreceau foarte mult timp împreună. Fermecaţi de poveştile cu animale fantastice, cei doi fraţi Lewis creează o lume imaginară foarte complexă, Boxen, care le va servi chiar şi mai târziu. 

La zece ani, C.S. Lewis rămâne orfan de mamă, iar primii ani de şcoală alternează între frecventarea unei şcoli şi educaţia de acasă, cu un tutore. 

Cu o nevoie constantă de a fi încurajat să scrie, C.S. Lewis începe să publice la mijlocul anilor 1920. Pe lângă activitatea de scriitor, între 1925 şi 1954 a fost profesor la Magdalen College, iar din 1954 a devenit profesor de literatură medievală şi renascentistă la Cambridge. Ca scriitor pentru copii ajunge cunoscut odată ce e publicată, începând cu anii 1950, celebra serie Cronicile din Narnia, în şapte volume. 

Despre literatura pentru copii, C.S. Lewis spunea: „o carte pentru copii de care se bucură doar copiii este o carte proastă chiar şi pentru ei. Scrierile bune durează în timp. Un vals care îţi place doar când valsezi este un vals prost.“

S-a stins din viaţă în 22 noiembrie 1963, la Oxford.

alti autori >

6 titluri publicate

  Acasă Cărţile Arthur Ilustratori Autori Editura Promoţii Revista presei Blog Contact  
2004-2013. Toate drepturile rezervate.  Hartă site  Abonare RSS  Termeni şi condiţii  Protecţia consumatorilor - ANPC
Editura Arthur Editura Arthur este un imprint al Grupului Editorial Art, care publică literatură pentru copii, dar şi cărţi esenţiale pentru viitorii părinţi.