Recenzie Găinușa care voia să zboare scrisa de "Patricia Lidia"

de Patricia Lidia acum 1 an

Din când în când, în viața unui cititor apare câte o carte care îi smulge șiruri întregi de lacrimi, o carte care îl ține cu sufletul la gură, pe care nu vrea să o termine, pe care o devorează cuvânt cu cuvânt și literă cu literă. Iar eu sunt un cititor ușor de impresionat. 

Spre rușinea mea, e prima oară când aud de această cartea și de autoare ei, Sun-mi Hwang. Am o scuză totuși, nici una din cele 30 de cărți publicate de ea nu a fost tradusă în limba română înainte de aceasta! 

Hwang Sun-mi este scriitoare sud-coreeană, de meserie profesor. Găinușa care voia să zboare este cea mai cunoscută carte scrisă de ea, fiind transformată într-un film de desene animate de succes în Coreea de Sud. Născută în 1963 ca al doilea dintre cei cinci copii ai familiei, Hwang nu a frecventat școala gimnazială din cauza sărăciei, însă datorită unui profesor care i-a dat o cheie de la o sală de clasă, ea a putut merge la școală și să citească cărți ori de câte ori a vrut. S-a înscris direct la liceu după trecerea cu success a unei examinări și a absolvit specializarea scriere creativă la Institutul de Arte din Seul și Universitatea Gwangju. Și-a început cariera de scriitor în 1995, iar de atunci a publicat aproape 30 de cărți de diverse genuri. 

Citește în continuare aici.

Vă recomandăm şi