Povestea unui urs cu haz: Paddington

05 februarie 2013

Michael Bond este poate unul dintre cei mai cunoscuti autori englezi contemporani, care a scris deja mai mult de o suta de volume, fiind celebru in intreaga lume pentru seria al carei personaj principal este haiosul ursulet Paddington. Dupa cum putem vedea din primul volum al seriei, recent aparut la Editura Arthur, Un urs pe nume Paddington, ursuletul isi ia numele dupa o gara londoneza unde a fost gasit de familia Brown. In virtutea celebritatii pe care simpaticul ursulet a dobandit-o ulterior, autoritatile londoneze i-au ridicat acestuia o statuie in gara Paddington.

Cum copiii din intreaga lume au fost cuceriti de ursuletul simpatic ajuns in Londra tocmai din intunecatul Peru, acestuia i-a fost dedicata si o serie de jucarii si alte articole vestimentare si de papetarie, pe care le puteti vedea si comanda de pe site-ul oficial al seriei.

In volumul Un urs pe nume Paddington facem cunostinta, in gara Paddington, cu familia Brown, care da, din intamplare, peste unul dintre cele mai bizare personaje pe care le puteau vedea in acel loc: un ursulet de statura mica, innebunit dupa marmelada. Cum atat doamnei Brown, cat si fiicei sale, Judy, le place foarte mult de ursuletul politicos si haios, domnul Brown se vede nevoit sa accepte ideea de a-l adopta, desi este constient de faptul ca traiul alaturi de un urs trebuie sa fie un pic mai complicat.

Desi Paddington este un personaj manierat, care incearca sa fie mereu atent la dorintele celorlalti, intre el si oameni exista mici diferente culturale. Ursuletul incearca sa se adapteze, insa ii este adeseori dificil, motiv pentru care face tot felul de boacane dintre cele mai amuzante. Cand trebuie sa se spele pentru prima data intr-o cada, Paddington nu stie cum sa opreasca apa si sa scoata dopul pentru a nu da apa pe jos. Nu numai ca reuseste sa faca o mizerie de nedescris, insa Paddington aproape se ineaca. Cu ajutorul lui Judy, invata, insa, unde a gresit.

Citeşte restul articolului aici.

Toate drepturile rezervate © Grupul Editorial ART