PINGUINII DOMNULUI POPPER DE RICHARD ȘI FLORENCE ATWATER

de dumitrita acum 2 ani

Vecina mea are o sora mai mica. Niciodată nu reușesc sa rețin în ce clasa e, dar știu că încă este în clasele primare. A cumpărat și ea vreo patru carti, desigur, de copii. Și am zis sa citesc și eu ceva mai ușor, după ce am citit „Castelul de sticlă” care m-a stors de suflet. Și am început cu „Pinguinii domnului Popper”, care m-a intrigat în special din cauza titlului, care este foarte simpatic.

Povestea este atât de drăguță! Am o slăbiciune pentru poveștile pentru copiii și vă rog să nu mă judecați, fiecare cu slăbiciunile lui.

Domnul Popper este zugrav într-un orășel. În afară de sezoanele când toată lumea vrea să își zugrăvească casa, este într-o continua vacanță. El are o pasiune pentru Polul Nord și Polul Sud. Și crede că pinguinii sunt unele dintre cele mai drăguțe păsări. Trimite o scrisoare prin care își exprimă această adorație unui amiral care se afla la Polul Sud. Amiralul îi trimite un pinguin pe care domnul Popper îl numește Căpitanul Cook. Venirea pinguinului va aduce câteva probleme și chiar produce venirea unui alt pinguin. Mai târziu, domnul Popper se va trezi că are de îngrijit 12 pinguini ceea ce va crea o mulțime de încurcături. Oare ce se va mai întâmpla?

Citește în continuare aici.

Vă recomandăm şi