Pe drumul catre adolescenta

de Evelina Bidea acum 5 ani

Trecerea de la copilarie la adolescenta se face treptat si este important sa ii ajutam pe cei mici sa depaseasca aceasta perioada fara prea mari probleme. Pentru aceasta e foarte important sa ii indrumam pe copii sa citeasca cele mai potrivite carti in intervalul de varsta cuprins intre 8 si 12 ani, carti care sa ii familiarizeze cu problemele cu care se vor confrunta in scurt timp. Pentru aceasta va vom recomanda trei carti aparute la Editura Arthur care, credem noi, ii vor ajuta pe copiii dumneavoastra sa accepte usor schimbarile care vor avea loc in corpul si mintea lor.

Harriet spioneaza sau despre ambitie

Harriet spioneaza, de Louise Fitzhugh este un roman scris intr-un stil realist, care i-a socat pe americanii anilor '60. A avea de-a face cu o eroina ambitioasa in acea perioada care inca idealiza conditia femeii era greu de conceput. Harriet este o fata de 11 ani, pasionata de scris, care vrea sa devina spion pentru ca marea ei pasiune este aceea de a sti totul. Fiind constienta de importanta cunoasterii, Harriet nu se da in laturi de la a-si spiona cunoscutii si prietenii in aceeasi masura in care ii spioneaza pe necunoscuti. Toate gandurile pe care le are in legatura cu ceilalti si le noteaza intr-un caiet care, din nefericire, la un moment dat, cade pe mana colegilor. Acela este momentul in care firea ambitioasa a fetei si nevoia de prieteni vor intra intr-un puternic conflict.

Harriet spioneaza este o carte care ii va invata pe copii nu numai despre importanta prieteniei, ci si despre nevoia de socializare, despre minciuna si sinceritate, despre pasiune si sacrificiile pe care trebuie sa le faci pentru a reusi. Si, nu in ultimul rand, despre acceptarea celorlalti asa cum sunt, despre cum sa-ti imbunatatesti relatia cu parintii si despre cum sa faci mai usor fata pierderilor.

Citeşte restul articolului aici.

Vă recomandăm şi