Jim Nasturel si Lukas, mecanicul de locomotiva

de Admin acum 5 ani

Michael Ende este unul dintre cei mai cunoscuţi autori germani de literatură pentru copii. Mai multe dintre romanele care l-au făcut celebru şi i-au adus numeroase premii literare au apărut deja şi în limba română.

De curând, volumul Jim Năsturel şi Lukas, mecanicul de locomotivă a apărut la Editura Arthur, într-o ediţie ilustrată. Acest roman a fost distins cu premiul Hans Christian Andersen, cea mai importantă distincţie pentru literatură pentru copii, şi cu premiul Germaniei pentru literatură pentru tineret, fiind tradus în peste 40 de limbi şi vânzându-se în mai mult de 20 de milioane de exemplare.

Romanul spune povestea lui Jim Năsturel, un băieţel de culoare, care a ajuns din întâmplare pe micuţa insulă Lummerland, a cărei populaţie este formată din doar patru locuitori. Având în vedere faptul că insula este de mărimea a două sufragerii puse una lângă alta, apariţia lui Jim constituie o reală problemă pentru locuitori, căci spaţiul este prea mic pentru încă un locuitor. Şi, pentru că aşa stau lucrurile, Lukas, mecanicul de locomotivă, cel mai bun prieten al micuţului Jim, hotărăşte să plece cu acesta într-o călătorie în lumea largă pentru a încerca să găsească un loc potrivit pentru ei.

Citeşte restul articolului aici.

Vă recomandăm şi