Fantastica călătorie din Peru la Londra a ursului Paddington

de Evelina Bidea acum 5 ani

Mulți dintre voi îl cunosc probabil deja pe ursulețul Paddington din seria de articole vestimentare și de larg costum cu care nu puține magazine londoneze își așteaptă vizitatorii. L-ați văzut cu siguranță în călătoriile voastre, pe net sau tricoul vreunui prieten recent întors din Londra. Având în vedere că în stația de tren Paddington, după care ursulețul a fost numit, există și o statuie a celebrului personaj, vă puteți da ușor seama de amploarea fenomenului Paddington. Acum îi puteți citi povestea, căci a apărut volumul Un urs pe nume Paddington, semnat de Michael Bond.

Paddington este un urs mic și drăgălaș, ajuns în Londra din întunecatul Peru după o călătorie plină de peripeții. Deși este extrem de politicos și de manierat, ursulețul nu cunoaște pe nimeni la Londra, motiv pentru care se simte un pic pierdut. Iar partea cea mai proastă este că marmelada lui de portocale, felul preferat de mâncare, este pe sfârșite, ceea ce îl face pe acesta să se confrunte cu o adevărată problemă.

Cum însă ursuleții mici și drăgălași nu pot fi tocmai ușor neglijați, nici măcar pe un peron aglomerat din capitala britanică, Paddington se împrietenește repede cu o familie de englezi care decid să îl ia pe urs în supravegherea lor. Așa ajunge Paddington să fie în siguranță în casa unor oameni respectabili și așa ajung binefăcătorii lui să fie puși în situația de a fi nevoiți să-și schimbe total stilul de viață, căci traiul alături de un urs, oricât de manierat ar fi acesta, nu este tocmai ușor.

Deși mânat de cele mai bune intenții, ursulețul Paddington reușește mereu să facă câte o boacănă din cele mai haioase. Pe lângă faptul că îi este oarecum greu să se obișnuiască cu traiul în casă, unde este nevoit să facă baie într-o cadă, fiind la un pas de a muri înecat, căci nu știa să tragă dopul, unde trebuie să dai dovadă de atenție atunci când mănânci pentru a nu da firimituri pe jos, Paddington trebuie să le facă față și instinctelor sale care îl pun în situația de a strica mereu ceva. Chiar și atunci când, pentru a-și ajuta tatăl adoptiv, Paddington se apucă de pictură și reușește, fără să vrea, să câștige concursul de desen la care se înscrisese domnul Brown, ursulețul face și o serie de năzbâtii care îi supără pe adulți.

Citeşte restul articolului aici.

Vă recomandăm şi