Don’t touch the cheese! Doar in Jurnalul unui pusti

de Ioana Epure acum 6 ani

Adică, pe româneşte, nu atinge brânza. Ce se întâmplă dacă faci asta? Păi, e la tine. Şi trebuie s-o dai mai departe. Dar nimeni nu vrea s-o primească. Mai ţineţi minte atinsa? Cam aşa funcţionează. Povestea bucăţii de brânză mucegăită, uitată într-un colţ din curtea şcolii este doar una dintre primele pe care veţi avea ocazia să le citiţi în Jurnalul unui puşti (partea I) de Jeff Kinney.

Scris cu umor şi cu o naturaleţe care ar putea foarte bine să fie cea a unui copil, şi completat cu ilustraţii, romanul reprezintă jurnalul lui Greg Heffley, de care acesta se apucă după ce mama lui îi face cadou un caiet. Acolo scrie despre fete, despre şcoală, despre fratele lui mai mare, Rodrick, şi fratele lui mai mic, Manny, dar şi despre cel mai bun prieten al lui, Rowley, împreună cu care încearcă în permanenţă să desluşească logica popularităţii în şcoală: ce înseamnă şi, mai ales, cum se obţine? 

Deşi e o carte pentru copii, recunosc că am citit Jurnalul unui puşti dintr-un foc, în două ore, fără să pot să-l las jos. Pentru că e amuzant. Şi pentru că eram curioasă ce mai citesc copiii zilele astea, dupa ce i-am văzut pe puştii prietenilor şi rudelor mele lipiţi de cartea lui Kinney, ignorând cu totul vremea frumoasă şi invitaţiile la joacă - surprinzător, ca să stea cu nasul într-o carte

Citeşte restul articolului aici.

Vă recomandăm şi