Despre pictură, în stil literar. Charlie Ayres, „Viaţa marilor artişti”

de Silvia Dumitrache acum 4 ani

Într-o prezentare modernă şi atractivă (atât grafic, cât şi la nivelul conţinutului), albumul lui Charlie Ayres Viaţa marilor artişti îşi propune să le ofere copiilor (şi tinerilor) sau poate şi celor prea puţin familiarizaţi cu acest domeniu, o scurtă, dar relevantă introducere în viaţa a douăzeci dintre cei mai importanţi artişti din ultimii şapte sute de ani, începând cu Giotto şi terminând cu Vincent van Gogh.

Fiecare artist beneficiază de patru pagini, cu cele mai sugestive ilustraţii, conţinând şi note explicative (câteva cuvinte despre istoria din spatele picturilor), precum şi o casetă „Ştiaţi că…?”, în care sunt oferite o serie de detalii în general mai puţin cunoscute, scoţând la lumină evenimente mai mult sau mai puţin picante din viaţa artiştilor prezentaţi.

Cartea nu ignoră nici mijloacele de informare on-line. Pentru fiecare artist, sunt oferite câteva surse de consultare on-line, site-uri pe care cititorii le pot accesa pentru a afla mai multe informaţii. Pentru că nu există spaţiu foarte mare de detaliere a anumitor aspecte, autorul dă câteva indicii, stârneşte curiozitatea şi, pentru a se asigura că cititorul, după ce închide cartea, nu închide şi subiectul, îi îndeamnă să acceseze nişte site-uri dedicate artistului respectiv şi unde poate să afle mai multe detalii şi să vadă mai mult din creaţia lui.

Citeşte restul articolului aici.

Vă recomandăm şi