Cum a furat Grinch Crăciunul

de Mimi acum 2 ani

Nu știu alții cum sunt, dar la noi se întâmplă des ca vara, în drum spre plajă sau spre parc, să ascultăm și niște colinde sau cântece cu specificul sărbătorilor de iarnă, iar acum, în mijlocul lui iulie, citim zilnic Cum a furat Grinch Crăciunul, apărută în 1957 în SUA, sub semnătura lui Dr. Seuss și tradusă la noi în țară la editura Arthur, în  2015. 

E preferata Mariei în această perioadă, care deși nu prea digeră poveștile în versuri în etapa aceasta, a fost încântată de Grinch și povestea lui.

Pe scurt, despre ce e vorba în poveste: 

Grinch este un personaj atipic, pe coperta cărții scrie că ar fi un monstruleț, dar din textul cărții nu reiese asta, așa că pentru mine e o ființă care trăiește peste deal de satul Cinești și locuitorii săi. De 53 de ani, Grinch, care locuiește în peștera sa împreună cu cățelul său Max, asistă la pregătirile și ritualurile de Crăciun ale locuitorilor din Cinești: abundență de cadouri, zgomot, mâncare și băutură din plin,  ghirlande, tărăboi, clopote care răsună, cântece și dans, toate îl enervează pe Grinch care nu participă în acest peisaj. 

Citeşte în continuare.

Vă recomandăm şi