"Coraline" de Neil Gaiman

de Tya Tilly acum 4 ani

Povestea incepe intr-o zi de vara, cand Coraline se muta intr-o noua casa veche, mare. Casa avea mansarda, pivnita si o gradina paraginita. Familia lui Coraline nu ocupa toata casa, insa. La parter locuiau doua batranele, foste actrite, domnisoara Spink si domnisoara Forible. Sus, la mansarda, locuia un batran ticnit, care avea un circ de soareci.

Dar Coraline observa o usa veche in sufragerie. Cand a intrebat-o pe mama sa ce se afla dupa ea, aceasta i-a aratat ca este doar un zid care separa apartamentul lor de cel de langa.

Intr-o zi, mama lui Coraline trebuie sa plece la cumparaturi si o lasa singura, caci tatal ei era plecat cu treburi. Coraline, vazandu-se singura, a incercat usa din sufragerie, iar dupa ea a gasit... un coridor ce ducea spre o lume paralela. Acolo era lumea creata de cealalta mama a ei. Aceasta avea doi nasturi negri in loc de ochi, niste degete lungi si dinti... putin cam mari. Ca o exploratoare ce era, Coraline a inceput sa cerceteze imprejurimile. Gradina era la fel, doar ca lipseau terenul vechi de tenis si putul adanc despre care o avertizasera domnisoarele Spink si Forcible. Casa era si ea identica. Celalalt tata, celelalte domnisoare Spink si Forcible - care erau in varianta tanara - si celalalt batran ticnit de la etaj aveau cu totii nasturi negri cusuti la ochi. Cealalta mama incearca sa o convinga pe Coraline sa ramana, dar aceasta refuza si se intoarce acasa.

Cand a ajuns inapoi, a observat ca mama sa nu ajunsese. Treceau orele, zilele si parintii ei nu mai veneau - autnci a mers la domnisoarele Spink si Forcible. Acestea i-au citit in frunzele de ceai si au avertizat-o ca e in pericol. I-au dat o piatra gaurita ce avea s-o ajute mai tarziu.

La un moment dat, Coraline isi vede parintii intr-o oglinda. Ei i-au scris pe sticla aburita sa ii ajute. Atunci, fata si-a dat seama ca cealalta mama ii rapise parintii. Asadar s-a intors si a incercat, timp de cateva zile, s-o convinga sa ii dea parintii inapoi. Iar cealalta mama incerca s-o convinga sa ramana. Intr-o zi, Coraline se poarta urat cu cealalta mama a ei si aceasta, drept pedeapsa, o inchide intr-o camaruta intunecata din spatele oglinzii. Aici, trei spirite ii cer ajutorul, spunandu-i sa se fereasca de ea, de cealalta mama, caci lor le furase sufletul si inima. Ii cer sa le gaseasca, fiinda erau ascunse prin aceasta lume.

Citește în continuare aici.

Vă recomandăm şi