Autorii Arthur

Alfabetic A-Z Recent publicaţi Cei mai publicaţi
Nume:
Caută
 
Pagina: 1 2 3 4 >>

63 de autori recent publicaţi

Katherine Applegate
Katherine Applegate s-a născut în Michigan, Statele Unite aleAmericii. Încă din copilărie şi-a cultivat o atenţie deosebită şiafecţiunea pentru animale: părinţii au fost înţelegători şi i-aupermis să aibă mai multe animale de casă, iar în liceu a luc ..
1 carte:
detalii autor >
Adina Popescu
Adina Popescu s-a născut la 10 septembrie 1978, în Bucureşti. A absolvit Regie de Film,însă de la 18 ani a lucrat ca reporter şi jurnalist cultural, ulterior redactor, la Dilema veche. Prima ei carte pentru copii, Doar un zbor în jurul lumii, a apăr ..
2 cărţi:
detalii autor >
Lynda Mullaby Hunt
Lynda Mullaby Hunt s-a născut în Conneticut, Statele Unite ale Americii. În copilărie îi plăcea să se urce în copaci, se se dea cu skateboardul și să joace baseball. A studiat la Universitatea din Conneticut și apoi a lucrat ca profesoară. Când s ..
1 carte:
detalii autor >
Shel Silverstein
Shel Silverstein (1930-1999), autorul şi ilustratorul acestei cărţi, a fost poet, cântăreţ, compozitor, muzician, caricaturist şi autor de cărţi pentru copii american.Foarte tânăr fiind, întrucât nu ştia să danseze sau să se joace cu mingea, şi nici ..
3 cărţi:
detalii autor >
Jerry Spinelli
Jerry Spinelli (n. 1941, Norristown, Pennsylvania) este autorul a numeroase cărţi pentru adolescenţi, dintre care cele mai celebre sunt Magee, zis Maniacul (Maniac Magee), premiată în 1990 cu prestigioasa Medalie Newbery, şi Wringer, care a primit Ne ..
3 cărţi:
detalii autor >
Beverly Cleary
Beverly Cleary (n. 1916) este una dintre cele mai apreciate autoareamericane de cărţi pentru copii şi adolescenţi. Cele peste treizeci detitluri ale sale s-au vândut în mai bine de nouăzeci de milioane deexemplare în lumea întreagă. Ramona Quimby, Be ..
2 cărţi:
detalii autor >
Gellu Naum
Gellu Naum (1915 - 2001) a fost poet, prozator şi dramaturg, cel mai important reprezentant român al suprarealismului. A studiat filozofia la Bucureşti şi la Paris. A fost prieten cu alţi reprezentanţi de seamă ai avangardei, cum ar fi Victor Brauner ..
2 cărţi:
detalii autor >
William Steig
William Steig (1907-2003) este un prolific ilustrator american şi un celebru autor de cărţi pentru copii. Şi-a început cariera în 1930, ca desenatoral faimoasei reviste The New Yorker, unde a realizat peste 2 600 de ilustraţiişi 117 coperte. A încep ..
4 cărţi:
detalii autor >
Ransom Riggs
Ransom spune despre sine că îi plac poveştile. Îi place mai ales să le spună, folosindu-se uneori de cuvinte, alteori de imagini. De cele mai multe ori de amândouă. A început să scrie în copilărie, pe o veche maşină de scris, o vreme fiind preocupat ..
3 cărţi:
detalii autor >
E.H. Gombrich
Sir Ernst H. Gombrich s-a născut la Viena în 1909 şi a început să lucreze la Institutul Warburg din Londra în 1936, unde a ocupat şi postul de director; a fost profesor de istoria tradiţiei clasice la Universitatea din Londra (1959-1976). A fost făcu ..
2 cărţi:
detalii autor >
Sara Pennypacker
Sara Pennypacker (născută în 1951, în Massachusetts) este o autoare americană de cărţi pentru copii. Titlurile sale au primit mai multe premii, printre care Medalia Christopher şi Golden Kite. A scris şaptesprezece cărţi, cele mai celebre fiind titlu ..
3 cărţi:
detalii autor >
Jan Brett
Jan Brett s-a născut în 1949 în Massachusetts, Statele Unite ale Americii. Când era mică își petrecea timpul citind și desenând și încă de atunci și-a dorit să devină ilustratoare. Prima carte ilustrată de ea a fost publicată în 1978, iar de atunci ..
1 carte:
detalii autor >
Aldous Huxley
Aldous Huxley s-a născut în 1894 în Anglia şi a studiat literatură engleză la Balliol College,Oxford. A fost un autor prolific, care a scris romane, poezii, piese de teatru, eseuri, articole. Cea mai cunoscută carte a lui este Minunata lume nouă, pu ..
1 carte:
detalii autor >
H.A. Rey
Scriitor și ilustrator american născut la Hamburg, în Germania, Hans Augusto Rey (1898-1977) a emigrat, din cauza nazismului, în Brazilia, apoi în Franța. A locuit în Montmartre împreună cu soția sa, Margret, iar în iunie 1925 au părăsit Parisul cu n ..
2 cărţi:
detalii autor >
Lavinia Branişte
(n. 1983, Brăila) Locuiesc de cinci ani în Bucureşti şi încă am sentimente amestecate faţăde acest oraş. Scriu poezii din şcoala primară şi am crescut cu poveştilebunicului, care îmi mai făcea şi jucării de carton şi zmeie colorate, pecare mi le înă ..
1 carte:
detalii autor >
Alex Moldovan
Alex Moldovan s-a născut în 1977 la Cluj, unde locuieşte şiacum. E pasionat de literatura pentru copii, de jazz şi e voluntarla o asociaţie pentru protecţia animalelor. În copilărie, când adescoperit cărţile, a fost atât de încântat, încât şi-a propu ..
1 carte:
detalii autor >
Ana Rotea
Ana Rotea a fost mai întâi povestitoare. Povestitul a începutchiar de când era foarte mică, sau, mai precis, de când a ascultatprima poveste la pick-up (aparatul ăla vechi de care copiii de azin-au auzit) şi a vrut să o spună mai departe. Toată copi ..
2 cărţi:
detalii autor >
Natalie Babbitt
Natalie Babbitt (1932 - 2016)scriitoare şi ilustratoare americană, s­-a născut înDayton, Ohio. În copilărie, cea mai mare parte a timpului şi­-o petrecea desenând şi citindbasme. Mama ei, pictor amator, i-­a oferit primele lecţii de pictură. Şi pentr ..
2 cărţi:
detalii autor >
Lois Lowry
Lois Lowry este o o scriitoare americană, născută la 20 martie 1937, în Hawaii. A urmat cursurile Brown University şi University of Southern Maine. A început să scrie în anii ‚70, îndeplinindu-şi astfel un vis din copilărie. Este autoarea a peste 30 ..
3 cărţi:
detalii autor >
Andrew Clements
Andrew Clements (n. 1949, la Camden, în New Jersey) este scriitor,editor și profesor. Primele sale creaţii au fost texte pentru cântece. Apoi alucrat la mai multe edituri, unde s-a ocupat de cărţi pentru copii. Primul său roman, Povestea frindelului ..
2 cărţi:
detalii autor >
1 2 3 4 >>