Autorii Arthur

Alfabetic A-Z Recent publicaţi Cei mai publicaţi
Nume:
Caută
 
Pagina: 1 2 3 >>

58 de autori recent publicaţi

E.H. Gombrich
Sir Ernst H. Gombrich s-a născut la Viena în 1909 şi a început să lucreze la Institutul Warburg din Londra în 1936, unde a ocupat şi postul de director; a fost profesor de istoria tradiţiei clasice la Universitatea din Londra (1959-1976). A fost făcu ..
2 cărţi:
detalii autor >
Sara Pennypacker
Sara Pennypacker (născută în 1951, în Massachusetts) este o autoare americană de cărţi pentru copii. Titlurile sale au primit mai multe premii, printre care Medalia Christopher şi Golden Kite. A scris şaptesprezece cărţi, cele mai celebre fiind titlu ..
2 cărţi:
detalii autor >
Jan Brett
Jan Brett s-a născut în 1949 în Massachusetts, Statele Unite ale Americii. Când era mică își petrecea timpul citind și desenând și încă de atunci și-a dorit să devină ilustratoare. Prima carte ilustrată de ea a fost publicată în 1978, iar de atunci ..
1 carte:
detalii autor >
Aldous Huxley
Aldous Huxley s-a născut în 1894 în Anglia şi a studiat literatură engleză la Balliol College,Oxford. A fost un autor prolific, care a scris romane, poezii, piese de teatru, eseuri, articole. Cea mai cunoscută carte a lui este Minunata lume nouă, pu ..
1 carte:
detalii autor >
H.A. Rey
Scriitor și ilustrator american născut la Hamburg, în Germania, Hans Augusto Rey (1898-1977) a emigrat, din cauza nazismului, în Brazilia, apoi în Franța. A locuit în Montmartre împreună cu soția sa, Margret, iar în iunie 1925 au părăsit Parisul cu n ..
2 cărţi:
detalii autor >
Lavinia Branişte
(n. 1983, Brăila) Locuiesc de cinci ani în Bucureşti şi încă am sentimente amestecate faţăde acest oraş. Scriu poezii din şcoala primară şi am crescut cu poveştilebunicului, care îmi mai făcea şi jucării de carton şi zmeie colorate, pecare mi le înă ..
1 carte:
detalii autor >
Alex Moldovan
Alex Moldovan s-a născut în 1977 la Cluj, unde locuieşte şiacum. E pasionat de literatura pentru copii, de jazz şi e voluntarla o asociaţie pentru protecţia animalelor. În copilărie, când adescoperit cărţile, a fost atât de încântat, încât şi-a propu ..
1 carte:
detalii autor >
Ana Rotea
Ana Rotea a fost mai întâi povestitoare. Povestitul a începutchiar de când era foarte mică, sau, mai precis, de când a ascultatprima poveste la pick-up (aparatul ăla vechi de care copiii de azin-au auzit) şi a vrut să o spună mai departe. Toată copi ..
1 carte:
detalii autor >
Natalie Babbitt
Natalie Babbitt, scriitoare şi ilustratoare americană, s­-a născut pe 28 iulie 1932, înDayton, Ohio. În copilărie, cea mai mare parte a timpului şi­-o petrecea desenând şi citindbasme. Mama ei, pictor amator, i-­a oferit primele lecţii de pictură. Şi ..
2 cărţi:
detalii autor >
Lois Lowry
Lois Lowry este o o scriitoare americană, născută la 20 martie 1937, în Hawaii. A urmat cursurile Brown University şi University of Southern Maine. A început să scrie în anii ‚70, îndeplinindu-şi astfel un vis din copilărie. Este autoarea a peste 30 ..
3 cărţi:
detalii autor >
Andrew Clements
Andrew Clements (n. 1949, la Camden, în New Jersey) este scriitor,editor și profesor. Primele sale creaţii au fost texte pentru cântece. Apoi alucrat la mai multe edituri, unde s-a ocupat de cărţi pentru copii. Primul său roman, Povestea frindelului ..
2 cărţi:
detalii autor >
Astrid Lindgren
Astrid Lindgren (14 noiembrie 1907 – 28 ianuarie 2002) a fost una dintre cele mai celebre şi mai iubite scriitoare de literatură pentru copii dinîntreaga lume. S-a născut şi a crescut în localitatea Näs, de lângă oraşul Vimmerby, şimulte dintre cărţ ..
3 cărţi:
detalii autor >
Philippa Pearce
Philippa Pearce (1920-2006) s-a născut în comitatul Cambridgeshire,Marea Britanie. Satul natal şi locurile în care acopilărit au fost o sursă bogată de inspiraţie pentru cărţile ei.A fost prima din familia ei care a absolvit facultatea, studiindengle ..
1 carte:
detalii autor >
Karen Cushman
Karen Cushman s-a născut la Chicago, în 1941, iar unsprezece animai târziu s-a mutat cu familia în sudul Californiei. A descoperitbibliotecile la o vârstă fragedă şi astfel cărţile au devenit o parte importantăa vieţii ei. Tot atunci a începu ..
1 carte:
detalii autor >
Kevin Henkes
Kevin Henkes s-a născut în 1960 în oraşul Racine din Wisconsin, Statele Unite ale Americii. În copilărie a vizitat frecvent muzeul de artă din localitate şi a fost influenţat de picturile pe care le-a văzut acolo. A studiat la University of Wisconsi ..
1 carte:
detalii autor >
Tove Jansson
Tove Jansson (1914-2001) s-a născut la Helsinki, într-o familie de artişti: tatăl ei a fost sculptor, iar mama, desenatoare şi ilustratoare. A avut doi fraţi mai mici, Per Olov şi Lars. Familia şi arhipelagul Åland, locul unde obişnuiau să-şi petreac ..
3 cărţi:
detalii autor >
Judy Blume
Judy Blume (n. 1938) şi-a petrecut copilăria în oraşul Elizabeth, din statul New Jersey, inventând poveşti. Cele douăzeci şi patru de cărţi scrise de ea au câştigat peste nouăzeci de premii, însă cele mai importante sunt acelea acordate de tinerii ci ..
3 cărţi:
detalii autor >
Phyllis Reynolds Naylor
Phyllis Reynolds Naylor s-a născut în 1933, în Anderson, un orășel din Statele Unite. Cartea ei preferată din copilărie este Aventurile lui Huckleberry Finn, de Mark Twain. A început să scrie încă din gimnaziu, iar la 16 ani a primit primii bani p ..
2 cărţi:
detalii autor >
Michael Byrne
Michael Byrne a studiat literatură engleză la Thames Valley University şi a lucrat caprofesor la un gimnaziu situat la numai doi kilometri de Heathrow. Pe urmă s-a mutat laWinchester și a lucrat ca şofer de taxi la aeroport. Michael locuieşte împreu ..
1 carte:
detalii autor >
Gianni Rodari
Gianni Rodari s-a născut la Omegna (Novara, Italia) în 1920. După o scurtă experienţădidactică, devine ziarist şi începe, aproape din întâmplare, să scrie pentru copii. Cărţile saleau avut parte de nenumărate traduceri şi au dobândit numeroase premii ..
2 cărţi:
detalii autor >
1 2 3 >>