imprimă acum
Disponibilă
Preţ: 33 lei

Și v-am spus povestea așa

Florin Bican
 
Aventurile cailor năzdrăvani rememorate de înșiși
- Publicată în octombrie 2014
- Ilustrații de Mircea Pop
- După o idee de Dragan Ibrahimovic
- hardcover, 272 p, 140x205
- ISBN 978-606-8044-97-2
- Pentru copii, Ilustrată
- Autor: Florin Bican
- Domenii: Beletristică 12+, Beletristică 7-12 ani, Cărţi educative
Despre carte Revista presei (14)

14 articole de presă

Recenzie Si v-am spus povestea asa scrisa de "cornelia.popa"
Cornelia Popa scrie în Serial Readers:
Mereu detaliile din spatele cortinei sunt mai apetisante și amuzante. Cam așa se-ntâmplă și-n cartea lui Florin Bican, detaliile din basmele clasice românești sunt dezvăluite cititorului de personajele mai puțin accentuate din povești, mai exact de caii năzdrăvani ai eroilor. Da, cum în povești nu a ..
09 mai 2016
Citeşte mai multe...
ŞI V-AM SPUS POVESTEA AŞA, FLORIN BICAN, Editura Arthur, Bucureşti, 2014
Roxana Neagu scrie în Obiectiv:
Cartea lui Florin Bican prezintă o serie de basme clasice ale literaturii române, repovestite şi reunite într-o mare şi singură poveste. Aleodor împărat, Harap-Alb, împăraţi, fete de împăraţi, Hiparion (Luceafărul), Spânul, Sfânta Duminică, Cosânzenele, fraţii lui Harap-Alb, mama lui Prâslea cel Vo ..
11 feb 2016
Citeşte mai multe...
Și v-am spus povestea așa - Florin Bican
Ema Cojocaru scrie în http://lecturile-emei.blogspot.ro/:
Lectura cărții lui Florin Bican este o metodă bună de a afla ce mai face copilul din voi: cât își mai amintește din basmele citite de părinți sau bunici? În ce măsură îl mai amuză isprăvile de pomină care l-au încântat odinioară? O carte cu povești pentru copii de orice vârstă, care plusează prin co ..
28 oct 2015
Citeşte mai multe...
Cele patru haruri ale lui Florin Bican
Tunsu Felegunsu scrie în tunsufelegunsu.wordpress.com:
Pentru cei care nu știu cine este Florin Bican, ar trebui spus mai întâi că avem de-a face cu un cititor foarte atent, foarte curios și foarte zgândăritor. Un cititor care acum s-a apucat să redescopere basmele românești. Recitindu-le, el se împiedică de unele goluri de sens, de fâșiile neacoperite, ..
27 iul 2015
Citeşte mai multe...
Și v-am spus povestea așa de Florin Bican | Recenzie
Oana scrie în otravaa.blogspot.ro/:
Și v-am spus povestea așanu este doar o istorisire despre cai, nu este doar cantitatea de Picătura ce face ca multe basme minunate să se transforme într-un tot unitar, ci și o enciclopedie care te ajută să-ți cunoști cealaltă jumătate a ta, să-ți îngrijești sufletul. Chiar el te face un împărat cum ..
17 apr 2015
Citeşte mai multe...
Și v-am spus povestea așa, de Florin Bican
Jovi scrie în filme-carti.ro:
Florin Bican preia ideea lui Dragan Ibrahimovici (chiar, cine este acest ”personaj”?) și relansează într-o formă inedită câteva dintre cele mai cunoscute basme ale românilor, dar istorisite, de data aceasta, nu e un narator neutru, ci chiar de caii năzdrăvani de care sunt pline poveștile tradițional ..
17 apr 2015
Citeşte mai multe...
Dă-te la o carte - „Și v-am spus povestea așa. Aventurile cailor năzdrăvani rememorate de ei înșiși”, de Florin Bican
Radu Paraschivescu scrie în digi24.ro:
Scriitorul Radu Paraschivescu recomandă, în ediția de astăzi a emisiunii „Dă-te la o carte”, lectura cărţii „Şi v-am spus povestea aşa. Aventurile cailor năzdrăvani rememorate de ei înşişi”, scrisă de Florin Bican şi publicată la editura Arthur. Emisiunea poate fi văzută aici.
17 apr 2015
Citeşte mai multe...
Povești repovestite, despre „Și v-am spus povestea așa”, de Florin Bican
Laura Câlţea scrie în lauracaltea.ro:
În drum spre Sinaia, dacă faci stânga spre Posada, urmând drumul îngust plin de căruțe, s-ar putea să ajungi în Fantascalia la timp pentru a sărbători Paștele Cailor. Și, dacă ai noroc să ajungi la timp, vei putea participa la întâlnirea anuală a eroilor de poveste, care se adună pentru a asculta o ..
10 feb 2015
Citeşte mai multe...
Poveştile cailor nărăvaşi
Radu Ţuculescu scrie în Observator Cultural:
A început ca şi cum un magician ar fi adunat în pălăria sa înaltă tot soiul de ciudăţenii, precum zîne, elfi, pitici, unicorni, vrăjitoare, centauri şi cai, numeroşi cai înaripaţi. Dar nu fu o pălărie, ci ditamai autocarul din care se revărsară ciudăţeniile amintite pe un tăpşan larg, deoarece acolo ..
10 feb 2015
Citeşte mai multe...
Ce s-a ales de eroii de basm: Florin Bican – „Și v-am spus povestea așa”
Ion-Valentin Ceaușescu scrie în Semne Bune:
A fost odată ca niciodată un copil căruia îi plăceau poveștile. Nu știa el să citească în acele vremuri, dar avea o bunică bătrână de când lumea care îi spunea povești sau i le citea dintr-o carte mare cu poze. Și copilul a crescut mare, a învățat literele (apoi a făcut Literele) și a început să își ..
14 ian 2015
Citeşte mai multe...
Și v-am spus povestea așa. Aventurile cailor năzdrăvani rememorate de înșiși
Roxana Turcitu scrie în bookblog.ro:
De câțiva ani, am observat un nou trend în literatura de afară, care devine din ce în ce mai popular: basmele reinterpretate. De la o Psyche modernă sau o Alice care pătrunde în Zombieland, la o Dorothy ce joacă rolul antagonistului și până la Albă ca Zăpada care este (cum altfel?) un vampir înfioră ..
05 ian 2015
Citeşte mai multe...
Basmul românesc din perspectiva calului
Vlad Zver scrie în Cartepedia.ro:
Calul românesc, pare-se, are locul său aparte în zoologia universală. Nu doar că are mereu un aport de netăgăduit spre sfârşitul basmului, atunci când voinicul e la ananghie, dar e atât de cumpătat şi de prevăzător încât ajungi să te întrebi dacă nu cumva istorisirile sale nu sunt, poate, un pic tra ..
25 nov 2014
Citeşte mai multe...
Și v-am spus povestea așa – Florin Bican
Razvan Zamfirescu scrie în razvanvanfirescu.wordpress.com:
După Reciclopedie am luat imediat la lecturat a doua carte scrisă de Florin Bican - Și v-am spus povestea așa. Ei bine, de această dată, Bican nu mai atacă-n versuri basmele, ci le rescrie în proză, frumos, în cadru organizat. Un cal fermecat este prins de un spân care este pe jumătate om, pe jumă ..
25 nov 2014
Citeşte mai multe...
Despre basme și cai
ANGELO MITCHIEVICI scrie în La punkt:
În ce rezidă forța basmului? În mod cert, în basm avem cea mai ingenuă și mai genuină formă de narațiune. De ea se leagă însă prima noastră experiență ”literară”, care nu este pe de-a-ntregul literară, sau nu doar literară, cât și, în cea mai mare măsură, inițiatică. Ce ne desparte de lumea basmului ..
24 nov 2014
Citeşte mai multe...
 

Vă recomandăm şi:

Editura ART
vă prezintă
Citeşte Cenușa Angelei. O copilărie irlandeză Cenușa Angelei. O copilărie irlandeză Frank McCourt oct 2016 36 lei Cenușa Angelei. O copilărie irlandeză Frank McCourt Lansare recentă   Citeşte Vegetariana Vegetariana Han Kang nov 2016 27 lei Vegetariana Han Kang Lansare recentă    
Citeşte Singur printre mârlani Singur printre mârlani Florin Bican nov 2016 25 lei Singur printre mârlani Florin Bican Lansare recentă   Citeşte Leagănul pisicii Leagănul pisicii Kurt Vonnegut nov 2016 28,8 lei Leagănul pisicii Kurt Vonnegut Lansare recentă
Editura
Editura Paladin
vă prezintă
Citeşte Existență (2 volume) Existență (2 volume) David Brin nov 2016 68 lei Existență (2 volume) David Brin Lansare recentă   Citeşte Pulbere de stele | ediție Paladin Pulbere de stele | ediție Paladin Neil Gaiman nov 2016 33 lei Pulbere de stele | ediție Paladin Neil Gaiman Lansare recentă  
Citeşte Fundaţia IV. Marginea fundaţiei Fundaţia IV. Marginea fundaţiei Isaac Asimov mai 2016 35 lei Fundaţia IV. Marginea fundaţiei Isaac Asimov Lansare recentă   Citeşte Lavondyss Lavondyss Robert Holdstock nov 2016 33 lei Lavondyss Robert Holdstock Lansare recentă