imprimă acum
Disponibilă
Preţ: 33 lei

Care-i faza cu cititul?

Liviu Papadima (coord.)
 
25 dintre cei mai importanţi autori ai momentului scriu special pentru copii!
- Publicată în noiembrie 2010
- Antologie coordonată de Liviu Papadima
- Colecţia coordonată de Florentina Sâmihăian
- Ilustraţii de Irina Dobrescu
- paperback, 192 p, 165x220
- ISBN 978-973-889889-9
- Bestseller, Recomandată, Pentru copii, Ilustrată
- Autor: Liviu Papadima
- Ilustrator: Irina Dobrescu
- Domenii: Antologii, Beletristică 12+, Beletristică 7-12 ani
- Colectie: Cărţile mele
- Tematici: antologie, educativ, ilustrata, Irina Dobrescu, poveste, premieră, proza scurta
Despre carte Revista presei (17)

17 articole de presă

Care-i faza cu cititul?
Ana Maria Sandu scrie în Art Act Magazine:
Aud tot mai des părinți care nu știu cum să-și convingă copiii să citească. Ar face orice pentru asta, dar puștilor nu li se pare interesant și basta. Iar celelalte tentații sînt din ce în ce mai mari și nu e timp, din păcate, pentru toate. Și, apoi, cine vrea să treacă drept tocilarul clasei, pentr ..
14 mar 2013
Citeşte mai multe...
LITERATURA DE AZI / TVR CULTURAL, 18 APRILIE, 21.30
Daniel Cristea Enache scrie în cristea-enache.ro:
Criticul literar Daniel Cristea-Enache dialoghează în această ediţie a emisiunii Literatura de azi cu doi scriitori şi profesori ai Facultăţii de Litere din Universitatea Bucureşti. Liviu Papadima, decanul Facultăţii, a coordonat antologia Care-i faza cu cititul?, apărută la Editura ART. În încerca ..
11 mar 2013
Citeşte mai multe...
"Cartile mele" - un proiect de stimulare a literaturii romane pentru copii si tineret
Evelina Bidea scrie în 121.ro:
In 2010, Editura Arthur a demarat un proiect deosebit, coordonat de Florentina Samihaian, profesor al Facultatii de Litere a Universitatii din Bucuresti, prin care incearca sa stimuleze atat scriitorii, cat si pe copii sa acorde o mai mare importanta literaturii romane pentru copii si tineret. Publi ..
19 feb 2013
Citeşte mai multe...
Copilăria vine citind
Laura Baban scrie în ClubDiverta.ro:
Se zice că puştii din ziua de astăzi nu citesc. Ei, ba da, permiteţi-mi să-l contrazic pe oricine zice asta. Chiar dacă au atâtea alte jocuri video, console, iPad-uri, volane legate de calculator, maşinuţe, jucărele, mall-uri, fast-food-uri şi Facebook, totuşi unii copii, şi nu puţini, mai citesc. D ..
11 oct 2012
Citeşte mai multe...
Care-i faza cu cititul?
Admin scrie în clubbib.wordpress.com:
Prolibro semnalează apariţia antologiei "Care-i faza cu cititul?", iar comentariul doamnei Ioana Dragotă, care o califică "O adevărată sărbătoare pentru iubitorii de cărţi şi lectură" nu lasă loc pentru răbdare. Pentru a ne intriga şi mai mult dna Dragotă mai zice„ Chiar dacă e scrisă pentru copii ..
11 oct 2012
Citeşte mai multe...
Care-i faza cu cititul?
Adrian Costache scrie în revista Luceafărul:
A venit vacanţa... În librării lume puţină. Elevi şi mai puţini... De altfel, nu e nicio noutate în asta, interesul pentru lectură a scăzut dramatic în ultimul deceniu. Şcoala, ca principală instituţie care „consumă" carte şi promovează ideea de lectură, pare a fi fost, momentan, înfrântă. Analfabet ..
11 oct 2012
Citeşte mai multe...
Care-i faza cu cititul?
Felicia Rusu scrie în Clipa:
În același timp, cu multă abilitate, cartea îţi prezintă oameni mai puţin obișnuiţi și metode mai puţin tradiţionale de a cunoaște și de a pătrunde o carte (am râs mult și chiar am încercat îndelung să-mi imaginez cum poţi sări fizic într-o carte, după ce-am cunoscut monologul Laurei Grünberg), care ..
11 oct 2012
Citeşte mai multe...
Care-i faza cu cititul?
Ionuca scrie în books.rainbowchild.ro:
Păi, faza-i următoarea: cărțile sunt pentru oricine. Există atâtea feluri de cărți, încât e imposibil să nu găsești măcar câteva care să-ți placă. Iar dacă la timpul potrivit dai peste asemenea cărți, ai acces la o lume minunată, cu personaje care mai de care mai interesante, ciudate, curajoase, min ..
11 oct 2012
Citeşte mai multe...
Cititul − foloase şi ponoase
Gabriel Coşoveanu scrie în Scrisul românesc:
De aceea, în chip particular util, chiar fermecător, mi s-a părut un volum recent precum Care-i faza cu cititul?, coordonat de Liviu Papadima, şi care reuneşte o serie de evocări, cu semnături importante, ale primelor „coliziuni" cu literele. Mai greu te întâlneşti cu o carte susceptibilă de a fi iu ..
05 sep 2012
Citeşte mai multe...
O carte cu secret
Cosmin Ciotloş scrie în romlit.ro:
Să începem cu începutul. Sub coordonarea lui Liviu Papadima, douăzeci şi cinci de autori scriu douăzeci şi cinci de proze scurte în jurul propriei experienţe de lectură. Trebuie remarcat că numele sunt foarte bine alese. Nu numai din punct de vedere valoric, dar şi în ce priveşte sfera de competenţă ..
19 ian 2012
Citeşte mai multe...
Să fie clar! (III)
The Chronicle scrie în thechronicle.ro:
Mâine, 17 decembrie, la ora 17:00, scriitorii şi Editura ART îi invită pe copii la Librăria Humanitas Kretzulescu, pentru a le povesti despre întâlnirile cu primele cărţi care le-au dat de gândit şi le-au deschis pofta de citit. Pe scurt, despreCare-i faza cu cititul?Azi, un fragment din povestea lu ..
19 ian 2012
Citeşte mai multe...
Uite cum stă treaba (II)
The Chronicle scrie în thechronicle.ro:
Până la întâlnirea cu întrebarea-carte a Editurii ARTCare-i faza cu cititul?, vineri, 17 decembrie, la ora 17:00, la Librăria Humanitas Kretzulescu, vă mai oferim un fragment din cartea marilor scriitori pentru mai micii (sau nu) cititori. Azi, un fragment din povestea lui Neagu Djuvara. Citeşte re ..
19 ian 2012
Citeşte mai multe...
Ne explică şi nouă cineva? (I)
The Chronicle scrie în thechronicle.ro:
Pentru prima dată în România (după Gellu Naum), marii autori scriu special pentru copii.În premieră,thechronicle.rovă oferă un fragment din povesteaIoanei Pârvulescu. Citeşte restul articolului aici.
19 ian 2012
Citeşte mai multe...
“Sfârşitul cărţilor” de Vlad Zografi, din volumul “Care-i faza cu cititul”, Editura ART. Care-i prima ta carte citită/chinuită?
Istodor scrie în istodor.ro:
Vlad Zografiare un text mişto. Al cîtelea oare? Iată-l! Citeşte textul lui Vlad Zografi aici.
19 ian 2012
Citeşte mai multe...
Am inteles care-i faza cu cartile!
Feeria scrie în feeria.wordpress.com:
Şi cam asta e opinia mea despre faza cu cititul. Că, deşi cartea este superbă (Oh, am uitat să precizez? Da, e vorba despre o carte -Care-i faza cu cititul?- un volum coordonat deLiviu Papadima, care reuneşte textele unor scriitori contemporani referitoare la citit, cărţi şi alte aventuri livreşti d ..
19 ian 2012
Citeşte mai multe...
Care-i faza cu cititul? – antologie
Laura Racz scrie în brainwash.ro:
Fiind în continuare fidelă principiulnu poți avea niciodată prea multe antologii de scriitori români contemporani, vestea apariției volumului m-a bucurat peste măsură, cu toate că era vorba despre o carte pentru copii. Acesta a fost și motivul din cauza căruia am uitat să o cumpăr de la Gaudeamus – ..
19 ian 2012
Citeşte mai multe...
Ne explică şi nouă cineva? (I)
The Chronicle scrie în The Chronicle:
Pentru prima dată în România (după Gellu Naum), marii autori scriu special pentru copii. Citeşte mai departe.
04 ian 2012
 

Vă recomandăm şi:

Editura ART
vă prezintă
Citeşte Cenușa Angelei. O copilărie irlandeză Cenușa Angelei. O copilărie irlandeză Frank McCourt oct 2016 36 lei Cenușa Angelei. O copilărie irlandeză Frank McCourt Lansare recentă   Citeşte Luminătorii Luminătorii Eleanor Catton nov 2016 44 lei Luminătorii Eleanor Catton Lansare recentă    
Citeşte Sosirea Sosirea Shaun Tan nov 2016 36,6 lei Sosirea Shaun Tan Lansare recentă   Citeşte Lecția pinguinului. O poveste adevărată Lecția pinguinului. O poveste adevărată Tom Michell nov 2016 33 lei Lecția pinguinului. O poveste adevărată Tom Michell Lansare recentă  
Editura
Editura Paladin
vă prezintă
Citeşte Existență (2 volume) Existență (2 volume) David Brin nov 2016 68 lei Existență (2 volume) David Brin Lansare recentă   Citeşte Fahrenheit 451 Fahrenheit 451 Ray Bradbury aug 2016 33 lei Fahrenheit 451 Ray Bradbury Lansare recentă    
Citeşte Fundaţia IV. Marginea fundaţiei Fundaţia IV. Marginea fundaţiei Isaac Asimov mai 2016 35 lei Fundaţia IV. Marginea fundaţiei Isaac Asimov Lansare recentă   Citeşte Metro 2033 Metro 2033 Dmitri Gluhovski nov 2016 39 lei Metro 2033 Dmitri Gluhovski Lansare recentă