caută: Caută

Philippa Pearce

Philippa Pearce (1920-2006) s-a născut în comitatul Cambridgeshire, Marea Britanie. Satul natal şi locurile în care a copilărit au fost o sursă bogată de inspiraţie pentru cărţile ei. A fost prima din familia ei care a absolvit facultatea, studiind engleza şi istoria la Cambridge University. Timp de treisprezece ani a lucrat la BBC, iar apoi a fost redactor la Oxford University Press şi la André Deutsch Publishers.

În 1955 a publicat primul ei roman pentru copii, Minnow on the Say, iar în 1958 a apărut Grădina de la miezul nopţii, care a fost recompensată cu prestigioasa Carnegie Medal. Cartea s-a bucurat de un mare succes, fiind adaptată pentru televiziune şi teatru.

Philippa Pearce a scris peste 30 de romane şi cărţi de povestiri pentru copii, printre care A Dog So Small, The Children of the Charlecote, The Little Gentleman şi The Way to Sattin Shore.

alti autori >

1 titlu publicat

  Acasă Cărţile Arthur Ilustratori Autori Editura Promoţii Revista presei Blog Contact  
2004-2013. Toate drepturile rezervate.  Hartă site  Abonare RSS  Termeni şi condiţii  Protecţia consumatorilor - ANPC
Editura Arthur Editura Arthur este un imprint al Grupului Editorial Art, care publică literatură pentru copii, dar şi cărţi esenţiale pentru viitorii părinţi.