caută: Caută

Jill Murphy

Jill Murphy, autoare şi ilustratoare britanică, s-a născut la 5 iulie 1949, la Londra. Cunoscută mai ales pentru seria O vrăjitoare îngrozitoare, Jill a demonstrat înclinaţii către scris şi desen încă de la vârsta de şase ani. Şcoala primară a fost cea mai frumoasă perioadă de-a lungul anilor de studiu, pentru că avea multe proiecte de care putea profi ta pentru a desena. 

Ulterior a fost înscrisă la o şcoală catolică unde i-a fost foarte greu să se adapteze, atunci născându-se şi ideea pentru cartea O vrăjitoare îngrozitoare. Lucrul la această carte a durat doi ani, la optsprezece ani a trimis manuscrisul la trei mari edituri londoneze, însă a fost refuzat. Succesul avea să vină câţiva ani mai târziu, moment în care şi-a dat seama că vrea să devină scriitoare cu normă întreagă. A continuat să scrie şi să ilustreze multe alte volume, trei dintre ele chiar despre micuţa vrăjitoare Mildred Hubble, principalul personaj din seria O vrăjitoare îngrozitoare, iar de-a lungul carierei cărţile sale au fost recompensate cu numeroase premii.

alti autori >

1 titlu publicat

  Acasă Cărţile Arthur Ilustratori Autori Editura Promoţii Revista presei Blog Contact  
2004-2013. Toate drepturile rezervate.  Hartă site  Abonare RSS  Termeni şi condiţii  Protecţia consumatorilor - ANPC
Editura Arthur Editura Arthur este un imprint al Grupului Editorial Art, care publică literatură pentru copii, dar şi cărţi esenţiale pentru viitorii părinţi.